Radiojuontajat Viki ja Köpi lopettavat YleX Aamussa

Radiojuontajat Viki ja Köpi: Olemme aina pystyneet seisomaan vitsiemme takana 15:23
Viki ja Köpi: "Olemme aina pystyneet seisomaan vitsiemme takana".

Vikin ja Köpin viimeinen YleX Aamu -lähetys YleX:ltä tulee perjantaina 1.7.

YleX Aamun rakastettu kaksikko Viki ja Köpi siirtyy päivittäisestä radiolähetyksestä tekemään uusia ohjelmia syksyllä 2022 Yle Areenaan.

Vikin ja Köpin juontotaivalta YleX:llä juhlistetaan heinäkuussa erityispitkällä lähetyksellä Helsingin Tavastia-klubilta. Lähetys on samaan aikaan sekä Vikin ja Köpin viimeinen radiolähetys että myös esimakua tulevasta ohjelmasta.

Ville “Viki” Eerikkilä sanoo tiedotteessa, että tunnelmat tällä hetkellä ovat ristiriitaiset ja haikeat.

– Olemme Köpin kanssa tehneet aamuohjelmaa yhdessä seitsemän vuotta, ja on tämä outoa. Samaan aikaan olen itse fiiliksissä siitä, että syksyllä saa aloittaa tekemään jotain uutta ja vielä samojen huippujen tyyppien kanssa. 

Juuso “Köpi” Kallio komppaa Eerikkilää ja sanoo, että suhtautuu tuleviin muutoksiin odottavan innokkaasti.

– Tästä on vaikea muodostaa jotain yhtä suurta ajatusta kun samaan aikaan jotain näin isoa jää taakse, mutta toisaalta uutta odottaa jo horisontissa. 

Viki ja Köpi ovat tehneet YleX Aamua yhdessä vuodesta 2017. Yleisön suosikkiduo on palkittu kolme kertaa Kultainen venla -pystillä Naurumaraton-lähetyksistään. 

Eerikkilä ja Kallio kertovat halunneensa itse siirtyä tekemään uutta ohjelmaa. Eerikkilän mukaan muutosta nykytilanteeseen on pohdittu jo pidempään.

– Isoin syy, miksi haluan tämän tehdä, on oma perhe. Vaikka rakastan aamuja Köpin ja kaikkien kuuntelijoiden kanssa, niin vielä enemmän rakastan aamuja kotona pienen tyttären, vaimon ja koiran kanssa. 

Kallio sanoo, että hän itse olisi voinut vielä jatkaa aamuherätyksiä. Silti hän kokee, että Viki ja Köpi -duo toimii vain molempien ollessa täysillä mukana. 

Vikin ja Köpin viimeistä YleX Aamua juhlitaan liveyleisön edessä Tavastia-klubilla erikoispitkänä lähetyksenä 1.7. Lisätietoa liveyleisöön ilmoittautumisesta on tulossa myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat