Viivi Lehikoinen paalutti kovaa tekstiä MM-urakan päätyttyä: "Olen aika armoton itselleni"

Finaalipaikka karkasi Viivi Lehikoiselta viiimeisillä kymmenillä metreillä: "Jäi hampaankoloon" 3:48
Finaalipaikka karkasi Viivi Lehikoiselta viiimeisillä kymmenillä metreillä: "Jäi hampaankoloon"

Viivi Lehikoinen oli toisaalta tyytyväinen taisteluunsa 400 metrin aitajuoksun MM-välierässä, mutta finaalipaikan karkaaminen – niin kuin koko tähänastinen kausi – jätti myös hampaankoloon.

Lehikoinen oli omassa erässään kolmas, kun suora finaalipaikka oli tarjolla kahdelle parhaalle. Viimeiset kymmenet metrit pudottivat kuitenkin suomalaisen lopullisesti Jamaikan Rushell Claytonin ja Yhdysvaltain Anna Cockrellin kyydistä.

– Ehkä verryttelyn perusteella odotin parempaa. Oli sikahyväfiilis niin henkisesti kuin fyysisesti, mutta tuo oli oikeastaan kaikki, mitä lähti tänään. Lähdin täysillä yrittämään finaalipaikkaa, ja tiesin, että tuossa erässä on mahdollisuudet, Lehikoinen kertasi.

– Kyllähän se sitten loppujen lopuksi jäi kauas, mutta siihen 350 metriin olin ihan taistelussa mukana.

Lehikoisen aika 54,48 jäi vain kahdeksan sadasosaa hänen tämänkestäisestä Suomen ennätyksestään. Aikavertailussa finaaliin vaadittiin 53,89.

– Jäi kyllä hampaankoloon. Vaikka olen tyytyväinen, ja niin pitääkin olla, mutta mulla oli tänään sellainen fiilis, että haluan sinne MM-finaaliin.

Lehikoisen analyysin MM-kisasuorituksestaan ja kriittisen arvion koko kaudestaan voit katsoa jutun pääkuvana olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat