Viitasaari suree hevosten juomasaaviin hukkunutta pikkupoikaa – "Todella pahalta tuntuu, erityisesti perheen puolesta"

3:15
Kuuntele kirkkoherran koskettavat kommentit MTV Uutiset Livestä.

Viitasaaren seurakunnan kirkkoherra kertoo olleensa vuoden ikäisen poikansa menettäneen perheen tukena. Sunnuntaina isänpäivänä sytytetään kynttilä traagisesti menehtyneen pojan muistolle.

Viitasaarta kohtasi maanantaina suuri suru. Paikallisen perheen vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäinen poika hukkui tapaturmaisesti ulkona leikkiessään hevosten juomasaaviin perheen tallilla Pihtiputaalla.

Saavi oli lähes lapsen itsensä korkuinen, mutta äitinsä näkyvistä hetkeksi talon kulman taakse livahtanut poika hukkui siihen silti.

Järkytys on pienellä paikkakunnalla suuri, kertoo Viitasaaren kirkkoherra Antti Hiltunen MTV Uutisille.

– Todella pahalta tuntuu, erityisesti tämän perheen puolesta. Hiltunen sanoo.

– Todella tyrmistyttäviä tällaiset uutiset ovat, riippumatta siitä minkä ikäinen lapsi on.

Puhunut isän kanssa

Kirkkoherra kertoo puhuneensa tänään perheen isän kanssa. Tarkemmin hän ei halua järkyttyneen perheen tuntoja kuvata, mutta kertoo työhönsä kuuluvasta lohduttamisesta yleisellä tasolla.

– Tärkeintä on avun tarjoaminen. Käytännönläheinenkin apu on merkittävää, koska elämä on poissa raiteiltaan.

– Sikäli kun ihminen on valmis puhumaan, niin silloin on oltava valmis kuuntelemaan, olemaan tukena ja siinä lähellä. Nämä tilanteet ovat sellaisia, joissa lähimmäiseltä tarvitaan suuria korvia ja enemmänkin pientä suuta.

Viitasaarella järjestetään seurakunnan tiloissa säännöllisesti perhekerho, johon kokoontuu yleisesti paikkakuntalaisia äitiä ja lapsia. Tieto tragediasta saavutti eilen järjestetyn tilaisuuden osanottajat, ja paikalla järjestettiin suruhetki.

Kynttilä syttyy isänpäivänä

Kirkkoherra Hiltunen kertoo puhuneensa seurakunnan työntekijöiden ja pojan isän kanssa surutyöstä, ja tulevana sunnuntaina on toinen mahdollisuus jakaa surua.

Silloin on isänpäivä.

Seurakunnassa järjestetään isänpäivän jumalanpalvelus kello 10, ja kirkkoherra Hiltunen toivoo, että tieto tilaisuudesta kulkisi. Hän toivoo paikalle ihmisiä tukemaan menetyksen kohdannutta perhettä ja surua jakamaan.

– Jumalanpalveluksen yhteydessä tullaan pienen pojan muistolle kynttilä sytyttämään ja häntä ja hänen perhettään muistamaan. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja