Pienen pojan traaginen kuolema pysäytti Suolahden: "Mitä vain voimme tehdä, olemme tukena"

1:57
Katso video: Lapsen hukkuminen järkyttää Suolahdessa – tältä turmapaikalla näyttää

Pienen pojan hukkumiskuolema Äänekoskella on järkyttänyt paikallista yhteisöä.

Alle kouluikäinen poika hukkui pudottuaan järveen Suolahden satamassa keskiviikkona. Kirkkoherra Elina Tourunen Äänekosken seurakunnasta kertoo MTV Uutisille tapauksen puhuttaneen erityisesti niitä perheitä, joissa on pieniä lapsia, mutta myös aivan kaiken ikäisiä.

– Ylipäänsä Äänekoskella ja erityisesti Suolahden alueella on sosiaalisesta mediastakin luettavissa miten tämä on ihmisten tunteisiin ja elämään vaikuttanut. Hyvin paljon tähän tapaukseen liittyvää keskustelua on siellä käyty ja ihmiset ovat olleet totta kai järkyttyneitä.

Tourunen kertoo, että ihmisillä ollut tarvetta keskustella myös seurakunnan kanssa tapahtuneesta.

– Tästä asiasta on ollut meihin työntekijöihin jonkun verran henkilökohtaisia yhteydenottoja. Me olemme tällaisissa tilanteissa aina käytettävissä, jos ihmiset tahtovat purkaa tunteitaan ja käsitellä niitä.

Kirkossa rukoushetki pienokaisen muistoksi

Kirkossa järjestetttiin muistohetki, ja siellä oli mahdollista yhteiseen rukoukseen ja kyläläisten järkytyksen purkamiseen.

Tourunen toteaa, että Suolahdessa on yhteisöllinen henki ja ihmiset auttavat silloin kun he näkevät jonkun olevan sellaisessa elämänvaiheessa, että tukea tarvitaan. Tourusen mukaan ihmisten lähettämistä viesteistä nousee esille myötätunto pojan perhettä kohtaan.

– Päällimmäisenä on huoli siitä miten perhe jaksaa ja selviytyy tästä eteenpäin. Inhimillistä ymmärrystä ja tuen tarjoamista on ollut paljon. Viestien sisältö on ollut, että mitä vain voimme tehdä, niin olemme teidän tukena. On tuntunut hyvältä lukea sitä, että yhteisö reagoi tällä tavalla ja toivon että se tukee tätä perhettä tästä eteenpäin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja