Viisi ottelua sivussa ja heti paluuottelussa huimat tehot – Liiga-tähti Malte Strömwall nousi pistepörssissä toiseksi: "Olin nälkäinen"

KooKoo ei enää jääkiekkoliigan pudotuspeleihin ehdi, mutta kouvolalaisjoukkue venyi toista kertaa tällä kaudella kolmeen peräkkäiseen kolmen pisteen voittoon. Perjantaina uhriksi joutui runkosarjan jumboksi jäävä Ässät, kun Malte Strömwallin hattutemppu vauhditti KooKoon voittoon 5–1.

Viisi peliä sivussa ollut Strömwall, 24, taistelee yhä maalikuninkuudesta ja pistepörssin voitosta. Strömwall (3+1) ja liigauransa ensimmäisen maalin viimeistellyt 19-vuotias Joonas Oden (1+1) osuivat ensikaudeksi KalPaan palaavan Miikka Pitkäsen (0+1) vetämässä ketjussa.

– Olin nälkäinen palaamaan loukkaantumisen jälkeen. Olen myös hukannut tekopaikkoja, joten on mukava välillä onnistuakin, kertasi pistepörssin kärkeen Kärppien Ville Leskisen tuntumaan noussut ruotsalaishyökkääjä.

Strömwall on tehnyt 47 ottelussa tehot 24+26=50 tehopistettä. Hän nousi pistepörssin toiseksi ja on tehnyt saman verran tehopisteitä, kuin Kärppien Ville Leskinen, joka johtaa pistepörssiä. Strömwall nousi myös maalipörssin toiselle sijalle.

Leskinen johtaa maalipörssiä 26 osumalla.

Odenin lisäksi ensimmäisen liigamaalinsa viimeisteli Ässien puolustaja Aleksi Varttinen, 21, jolle osuman tuottanut laukaus oli pääsarjassa jo 94:s.

– Näin meillä taistelutahtoa, mutta joskus SM-liigassa yksi pelaaja dominoi ottelua täysin. Tänään se oli Strömwall, kuittasi Ässien päävalmentaja Pasi Kaukoranta.


Lue myös:

    Uusimmat