Viisi faktaa Volkswagenin uudesta toimitusjohtajasta

Mathias Müllerista odotetaan Volkswagenin uutta pelastajaa.

Porschen toimitusjohtaja Matthias Müller astuu päästöskandaalin ryvettämän yhtiön johtoon. Volkswagenia odottavat miljardien suuruiset laskut oikeudenkäyntikuluista ja korjauksista, joita sen täytyy tehdä asentamiensa päästöarvoja vääristelevien laitteiden takia.

Tässä viisi Time-lehden keräämää faktaa Volkswagenin uudesta johtajasta.

Pitkäaikainen volkkarilainen

Müller on ollut Volkswagenin palveluksessa yli 30 vuotta. Hän aloitti uransa työkalusepän apulaisena Audilla. Tämän lisäksi Müller on työskennellyt IT- ja tuotepuolella. Ohjien antaminen laajan osaamisen omaavalle henkilölle voi auttaa tasoittamaan epävakaata tilannetta etenkin, kun Müllerin on sanottu olevan entistä toimitusjohtajaa Martin Winterkornia ystävällisempi.

Työssään menestynyt

Vuodesta 2010 asti Porschen johdossa ollut Müller onnistui viime tilikauden aikana takomaan ennätystuloksen ja -voitot. Vaikka Porschella on ennestäänkin jo reilut marginaalit edullisempiin autoihin verrattuna, Müller sai silti kasvatettua lukuja uusiin ulottuvuuksiin johtajuutensa aikana.

Laaja tukiverkosto

Monien lähteiden mukaan Müllerin tukena on Volkswagenin entinen hallituksen puheenjohtaja Ferdinand Piëch, joka on sattumalta myös Porschen perustajan pojanpoika. Piëchin ja Porschen perheet omistavat suurimman osan Volkswagenin osakkeista, joten heillä on valtaa valita johtoon mieleisensä henkilö. Piëch oli jo aiemmin etäännyttänyt itsensä ajatuksesta, että VW:n entinen toimitusjohtaja Winterkorn seuraisi häntä puheenjohtajan paikalle, joten on mahdollista, että Müllerille on pedattu suurempaa paikkaa johdossa jo ennen skandaalia.

Hän ei ole saastunut

Päästöskandaali on kietonut mukaansa Volswagenin ja Audin brändit, mutta yksikään Porschen autoista ei ole käyttänyt dieselmoottoria, johon on liittynyt päästöarvoja vääristelevä laitteisto. Müllerin uskoisi pitävän pokerinaamansa sanoessaan, että hän ei tiennyt mitään manipulaatioista, joita tapahtui konsernin muissa osissa.

Laaja osaaminen

Müller on opiskellut tietojenkäsittelytiedettä Münchenin yliopistossa ja hänellä on tekninen tausta, kiitos Audin IT-osastolla työskentelyn. Tämän lisäksi hänellä on kokemusta Audin tuotetarkkailusta ja Porschen johdosta, joten Volkswagenilla on käsissään johtaja, joka on hankkinut kokemusta useasta konsernin eri alasta.

Lähde: Time.com

Lue myös:

    Uusimmat