Viisi F1-paikkaa yhä täyttämättä, mutta vain yhtä ei ole korvamerkitty – mikä on Kimi Räikkösen tallikaverin kohtalo?

Haas-tallin julkistettua molempien ensi kauden kuskiensa nimet F1-sarjassa on nimellisesti vapaana vielä viisi ajopaikkaa, joista oikeastaan vain yksi on enää julkisessa haussa.

Haas teki pienen yllätyksen ilmoitettuaan torstaina, että Romain Grosjean jatkaa tiimissä Kevin Magnussenin parina. Kaksikko on ottanut kauden aikana useaan kertaan yhteen radalla, mikä on vienyt tallilta ison kasan arvokkaita MM-pisteitä.

Tämän myötä näyttää entistä selvemmältä, että Nico Hülkenberg jää Renault-lähtönsä jälkeen ilman töitä yhdeksän kisakuskina vietetyn kauden jälkeen, ellei hän tartu Williamsin haaviin. Ranskalainen Esteban Ocon liittyy Renault’lle ensi kaudesta alkaen vieden saksalaisen paikan.

Tällä hetkellä sarjassa on periaatteessa vapaana vielä viisi ajopaikkaa, mutta oikeastaan vain Robert Kubican paikka Williamsilla on yleisessä jaossa. Tällekin paikalle todennäköisin täyttäjä on F2-sarjassa ajava Williamsin oma suojatti Nicolas Latifi.

Muista tiimeistä Red Bull ei ole vielä ilmoittanut toisen tallipaikkansa täyttäjää, minkä myötä myös kakkostiimi Toro Rossolla on kaksi ajopaikkaa auki vuodelle 2020. Nämä jaetaan tallijohdon ilmoituksen perusteella nykyisten kuskien Alexander Albonin, Daniil Kvjatin ja Pierre Gaslyn kesken.

Alfa Romeo ei ole vielä vahvistanut Antonio Giovinazzin paikkaa Kimi Räikkösen tallikaverina, mutta Ferrarin kuskiohjelmaan kuuluvan italialaisen oma isä kertoi Monzan viikonloppuna, että jatkoa on tulossa.

Racing Point vahvisti aiemmin Sergio Perezinpitkän jatkosopimuksen. Hänen tallikaverinsa Lance Strollin sopimuksen kestosta ei ole kerrottu julkisesti, mutta omistaja Lawrence Strollin poikana hänellä on varma paikka odottamassa myös ensi kaudelle.

F1-kuskien sopimustilanne kaudelle 2020:

(suluissa ilmoitettu sopimuksen kesto)

Mercedes

Lewis Hamilton (2020)

Valtteri Bottas (2020)

Ferrari

Sebastian Vettel (2020)

Charles Leclerc (2022)

Red Bull

Max Verstappen (2020)

Renault

Daniel Ricciardo (2020)

Esteban Ocon (2021)

Haas

Kevin Magnussen (2020)

Romain Grosjean (2020)

McLaren

Carlos Sainz (2020)

Lando Norris (2020)

Racing Point

Sergio Perez (2022)

Lance Stroll (?)

Alfa Romeo

Kimi Räikkönen (2020)

Toro Rosso

Williams

George Russell (2021)

Lue myös:

    Uusimmat