Kimi Räikkönen valloitti yhden harvoista paikoista – näissä F1-talleissa on enää tilaa

Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin jatko Alfa Romeon kuljettajina varmistui perjantaina. Kuskipaikkoja ei ensi kaudeksi ole enää paljoa jäljellä.

Tällä viikolla on saatu kolmelle ensi kauden kuljettajapaikalle vahvistus, kun Alpha Tauri tiedotti Pierre Gaslyn jatkosta. Kokonaisuudessaan F1:ssä on tilaa 20 kuljettajalle, nyt vahvistamattomia paikkoja on jäljellä enää kuusi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Emilia-Romagnan GP Imolan radalla suorana 31.10.-1.11.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Emilia-Romagnan GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Se, montako paikkaa todellisuudessa on tarjolla, onkin aivan eri asia. Esimerkiksi Mercedes on ilmoittanut ensi kaudelle vasta Valtteri Bottaksen sopimuksen. On päivänselvää, että kunhan sopimusehdot saadaan naulattua, kohti seitsemättä mestaruuttaan ajava Lewis Hamilton jahtaa Mercedeksellä.

Aston Martiniksi muuttuva Racing Point on puolestaan nimennyt vasta Sebastian Vettelin ensi kaudeksi. Kuten aiemminkin, vahva oletus on, että tallin pääomistajan Lawrence Strollin poika Lance Stroll on jatkamassa uudistuvan tallin kuljettajana.

Avonaisin tilanne on Haasilla ja Red Bull -perheessä. Alpha Taurilla on vielä toinen paikka jäljellä, Daniil Kvjatin jatko on hämärän peitossa, Red Bullilla sopimus on puolestaan vasta Max Verstappenilla. Ailahtelevasti esiintyneen Alexander Albonin tilanne on auki.

Haas ilmoitti viikko sitten, että nykykuskit Romain Grosjean ja Kevin Magnussen lähtevät kauden päätteeksi. Tilalle on tunkua, muun muassa ilman paikkaa jäävä Sergio Perez sekä tämän kauden tuuraustöillään vakuuttanut Nico Hülkenberg kärkkyvät ajopaikkoja.

F2-sarjasta markkinoille työntyvät muun muassa Mick Schumacher, Robert Swartzman, Nikita Mazepin sekä Callum Ilott. Schumacher johtaa sarjaa, kun jäljellä on neljä osakilpailua.

Vahvistetut kuljettajapaikat kaudelle 2021:

Alfa Romeo

Kimi Räikkönen

Antonio Giovinazzi

Alpha Tauri

Pierre Gasly

-

Alpine-Renault

Fernando Alonso

Esteban Ocon

Aston Martin

Sebastian Vettel

-

Ferrari

Charles Leclerc

Carlos Sainz

Haas

-

-

McLaren

Daniel Ricciardo

Lando Norris

Mercedes

Valtteri Bottas

-

Red Bull

Max Verstappen

-

Williams

George Russell

Nicholas Latifi


Lue myös:

    Uusimmat