Viisi asiaa, jotka kannattaa tehdä seksin jälkeen

3:36

Seksin jälkeisen olon raukeudesta kannattaa nauttia. Muutamaan asiaan huomiota kiinnittämällä siitä saattaa saada vielä enemmän irti. Aiheesta kirjoitti Huffington Post.

Yllä olevalla videolla seksuaaliterapeutti kommentoi, pitääkö parisuhteessa harrastaa seksiä, jos ei huvita.

1. Käy vessassa

Kehotus käydä pissalla yhdynnän jälkeen perustuu siihen, että virtsasuihku huuhtoo pois yhdynnän tuoksinnassa mahdollisesti virtsaputkeen päässeitä bakteereja. Gynekologi Leena Väisälä kertoi Studio55.fi-sivuston haastattelussa vuonna 2016, että ohje ei ole mitenkään ehdoton, mutta siitä voi olla apua naisille, jotka kärsivät yhdyntöihin liittyvistä virtsatietulehduksista.

2. Pukeudu hengittäviin alusvaatteisiin

Keinokuituiset alusvaatteet eivät anna alapään ihon hengittää yhtä hyvin kuin puuvilla. Koska seksissä voi tulla hankausta ja ärsytystä genitaalialueille, tilannetta kannattaa tasapainottaa hyväntuntuisilla alusvaatteilla ja tietenkin ilmakylvyllä.

3. Halikaa ja naurakaa

Kehossa vapautuu seksin aikana hyvänolonhormoniksi kutsuttua oksitosiinia. Siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti halimalla ja jatkamalla läheisyyttä itse aktin jälkeenkin. Näin keskinäinen yhteys vahvistuu. Tämä on myös hyvää aikaa jutella vähän intiimimmistä asioista ja haaveista, ja tietenkin hassutella ja nauraa yhdessä.

4. Nauti nesteitä ja ruokaa

Seksi saa hien pintaan ja polttaa kaloreita, joten kannattaa muistaa nesteytys. Yöpöydällä olevasta vesilasillisesta voi hörpätä kulauksen seksin aikanakin, jolloin jaksaa taas paremmin. Välipalan kokkaaminen yhdessä taas on paitsi hyvä keino hiljentää kurniva maha, myös pitää yllä me-henkeä itse aktin jälkeen.

5. Kehukaa toisianne

Seksin jälkeen on hyvä ja luonteva hetki kertoa esimerkiksi, jos jokin äskeinen asento tuotti erityistä nautintoa. Tämä paitsi ilahduttaa kumppania, myös takaa, että hän osaa vedellä oikeista naruista jatkossakin. Äläkä tietenkään unohda mainita, kuinka hyvältä kumppanisi näytti!

Lähde: Huffingtonpost.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja