Viinaa hyvityksenä auton toimitusvaikeuksista? Ford ei näe asiassa mitään ongelmaa

Ford Broncon tuotanto on käynnistynyt 3:05
Fordin seikkailuhenkisen Bronco-maasturin tuotanto on käynnistynyt.

Viime vuonna esitelty Ford Bronco on pitkän odotuksen jälkeen saapunut markkinoille Atlantin takana, mutta alkutahdit olisivat voineet rullata jouhevamminkin.

Uuden Broncon Amerikan-valloituksen starttia ovat häirinneet sekä maailmanlaajuinen ja kaikkia autovalmistajia koskettava sirupula että auton kovakattoisen version ongelmat. Kovakattoisen mallin lisäksi Broncosta on tarjolla myös seikkailuhenkisempi versio, jossa on irrotettava kangaskatto.

Tilannetta ei ole helpottanut myöskään Broncon kova kysyntä. 190 000 ennakkovarauksesta peräti 125 000 realisoitui tilauksiksi. Ford joutui aiemmin jopa sulkemaan Broncon varaussivuston saadakseen tilanteen hallintaansa.

Ei siis ole mikään ihme, että Ford on joutunut keksimään myös keinoja, joilla lepytellä saatavuushaasteiden kypsentämiä asiakkaitaan.

Tonnilla viinaa? Periaatteessa ihan sama Fordille, jos asiakas on sen arvoinen

Yhdysvaltalainen The Drive kertoo Fordin lähestyneen jälleenmyyjiään kirjeellä, jossa kerrotaan, millaisia hyvityksiä asiakkaille voidaan antaa. Ford antaa ymmärtää, että Broncon tilaajille annettaviin hyvityksiin on varattu kohtuullinen määrä rahaa.

Fordin ohjeistuksen mukaan suurin mahdollinen hyvitys yhdelle asiakkaalle on tuhat dollaria eli vajaat 850 euroa. Näin muhkeaa summaa ei kuitenkaan ole lupa käyttää jokaiseen Broncoaan odottelevaan, vaan liikkeiden on käytettävä omaa harkintaa siinä, kenelle täysimääräiset hyvitykset voidaan antaa.

Asiakkaita voidaan lepytellä esimerkiksi Ford-aiheisilla tuotteilla tai jopa alkoholilla. Fordin mukaan käypä hyvitys voi nimittäin olla vaikkapa pullollinen asiakkaan suosikkibourbonia tai -viinaa.

Alkoholin käyttäminen hyvityksenä autovalmistajan puolelta on vähintäänkin epätavallista, mutta saahan sitä toimia juuri niin kuin parhaaksi näkee. Ja saattaahan se viskipullo olla monellekin asiakkaalle mieluisampi hyvitys kuin vaikkapa Ford-muki tai -seinäkyltti.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat