Viimeisillään raskaana oleva nainen pelasti ensin miehensä hengen – synnytti sitten esikoispoikansa

Näin elvytät aikuista 2:23

Viimeisillään raskaana olevalle amerikkalaisnaiselle tuli eteen haasteita juuri ennen esikoispojan syntymää, kun aviomies sai sydämenpysähdyksen ja vaipui hetkeksi koomaan, kertoo ABC News.

Osaatko tosipaikan tullen? Katso yllä olevalta videolta, miten elvytät!

Kovin moni ei varmasti joudu kahden päivän aikana pelastamaan ihmisen henkeä, ja synnyttämään uutta ihmistä maailmaan. Niin kävi kuitenkin Minnesotassa asuvalle Ashley Goettelle, 28, lokakuun puolessa välissä.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Viimeisillään raskaana oleva Ashley heräsi ääneen, jonka luuli johtuvan miehensä Andrewn, 28, kuorsaamisesta. Kun Ashley oli kunnolla herännyt, hän huomasikin, että aviomies haukkoi henkeään. Mies ei enää hengittänyt, ja alkoi muuttua sinertäväksi.

Tuleva äiti soitti välittömästi hätänumeroon ja aloitti hätäkeskuspäivystäjän opastuksella elvytyksen. Lopulta ensihoitajat saapuivat, ja Andrew vietiin sairaalaan.

"En saisi vauvaa, ennen kuin hän on herännyt"

Oireet johtuivat sydämenpysähdyksestä. Sairaalassa mies vaivutettiin keinotekoisesti lääkkeiden avulla koomaan. Lääkärit olivat huolissaan, että hän olisi voinut ehtiä saada aivovaurioita hapen puutteesta johtuen.

– En halunnut ajatella sekuntiakaan sitä, että joutuisin tekemään mitään tätä ilman häntä. Kerroin hänelle koko ajan, että hän vain nukkuu tai on koomassa, että en saisi vauvaa, ennen kuin hän on herännyt, Ashley kertoo.

Seuraavana aamuna Andrew'ta alettiin herättää koomasta.

– Katsoin häntä jossain vaiheessa ja sanoin "Andrew, avaa silmäsi", ja hän teki niin. Ja se oli todella paras hetki, kertoo yksi hoitajista, Libby Remmers.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Poika syntyi

Ashley synnytti lapsen pian miehensä heräämisen jälkeen keisarileikkauksella. Isää ei päästetty leikkaussaliin, mutta Ashleyn sisko yhdisti videopuhelun, jotta Andrew saattoi katsoa poikansa syntymää.

Pieni poika, joka sai nimekseen Lennon, syntyi 17. lokakuuta. Syntymän jälkeen hän vietiin saman tien isän syliin.

Nyt Ashley ja Lennon ovat jo päässeet sairaalasta, mutta he pysyvät vielä siellä Andrew'n takia. Miehellä diagnosoitiin Wolff-Pakinson-Whiten oireyhtymä, jossa yleisiä oireita ovat juuri rytmihäiriöt. Sairauden ennuste on erinomainen.

Lääkärin mukaan Andrew ei olisi todennäköisesti selvinnyt ilman Ashleyn nopeaa toimintaa.

Lähde: ABC News

Lue myös:

    Uusimmat