Mainos

Viimeinen video julki Atlantille kadonneista teineistä – lentäjä: Näin pojan, joka kellui styroksilla

Viime kesänä kalastusretkellä kadonneiden poikien tapaus on noussut Yhdysvalloissa uudelleen otsikoihin aluksen löydyttyä viime kuussa. Nyt julki on tullut video, jossa pojat on nähty veneessä mahdollisesti viimeistä kertaa. 

14-vuotiaat Perry Cohen ja Austin Stephanos eivät palanneet kalastusretkeltään kotiin heinäkuussa. Poikien löytämiseksi käynnistettiin valtava etsintäoperaatio. Pienkonelentäjä Bobby Smith kertoo My Palm Beach Post:lle nähneensä nuoren miehen meressä kellumassa kaksi päivää poikien katoamisen jälkeen.

– Näin selvästi nuoren miehen heiluttavan käsiään. Hän oli selällään ja hänellä oli mustat shortsit jalassa ja hän kellui vedessä pelastusliivien ja kahden yhteen sidotun, auton konepellin kokoisten styroksipalasten avulla, Smith kertoi.

Myös Smithin kanssa koneessa ollut tyttärentytär Alison, 10, näki nuorukaisen vedessä ja otti kolme valokuvaa. Löytöpaikka oli nelisenkymmentä kilometriä Floridan ja Georgian osavaltioiden rannikolta.

Smith laskeutui koneellaan lähemmäs noin 60 metriin, mutta joutui nousemaan takaisin 500 metriin saadakseen radioyhteyden Jacksonvillen ilmavalvontaan, joka otti yhteyttä rannikkovartiostoon.

Samana päivänä poikien veneestä oli tehty havainto 100 kilometriä Daytona Beachilta merelle päin. Vene oli jo Golf-virrassa, jonne myös poikien epäillään ajautuneen.

– Pojat ovat voineet ajautua pidemmälle pohjoiseen, koska veneellä on heitä suurempi ilmanvastus, merentutkimuksen professori Allan Clarke kertoo.

Norjalainen rahtialus löysi poikien veneen lopulta vasta maaliskuussa, 160 kilometriä Bermudan rannikolta.

"Jotain kauheaa oli tapahtunut"

Mutta Smithin havainto ei auttanut löytämään poikia. Etsintäsää oli aurinkoinen, joten heijastus vedestä vaikeutti etsintöjä. Smith palasi 15 minuuttia myöhemmin paikalle, jossa hän näki pojan aiemmin. Samaan aikaan myös rannikkovartiosto oli ehtinyt hätiin. Mutta poika oli tiessään.

– Jotain kauheaa on tapahtunut sillä aikaa, kun lensin ottamaan radioyhteyttä. Kohde oli iso ja näkyvä, Smith jatkoi.

Smith kertoo kerranneensa tapausta "ainakin miljoona kertaa".

– Kun lähdimme, hän nousi vedessä istuvaan asentoon. Ehkä hän vajosi veteen silloin, Smith pelkää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.