Viimeinen niitti: ex-tähdelle jysähti elinikäinen kilpailukielto dopingista

Entinen maantiepyöräilijä Riccardo Ricco, 37, on saanut elinikäisen kilpailukiellon dopingin seurauksena, kertoo muun muassa Cyclingnews.com.

Italian antidopingviranomaiset totesivat italialaisen Riccon syylliseksi vuoteen 2015 linkittyneessä tutkinnassa. Jo kaksi dopingpannaa aiemmin saanutta Riccoa epäiltiin yrityksestä ostaa epoa ja testosteronia.

Vaikka Riccolla ei ole enää kilpailulisenssiä, Italian antidopingtuomioistuin on jakanut hänelle elinikäisen kilpailukiellon. Lisäksi hän saa maksettavakseen 4 000 euron sakot.

Ricco kärysi jo vuonna 2008 Ranskan ympäriajon yhteydessä eposta. Hän lusi yhteensä 20 kuukauden kilpailukiellon. Vuonna 2011 Ricco puolestaan joutui sairaalaan hengenvaarallisessa sokkitilassa. Hän oli tuolloin La Gazzetta dello Sport -lehden mukaan kertonut lääkäreille tankanneensa omaa vertaan, jota oli säilönyt 25 vuorokautta jääkaapissa. Ricco tuomittiin 12 vuoden kilpailukieltoon.

Vaikka Riccon huippu-ura oli jo tuon jälkeen käytännössä ohi, hän oli osallistunut yhä joihinkin pyöräilytapahtumiin.

Nykyinen jäätelökauppias

Riccon uran huippu ajoittui vuoteen 2008. Hän sijoittui tuona vuonna Alberto Contadorin voittamassa Italian ympäriajossa toiseksi. Samana vuonna Ricco voitti Ranskan ympäriajossa kaksi etappia, kunnes kärysi neljännen etapin jälkeen eposta.

– Douppasin massiivisesti, koska se näytti pakon sanelemalta valinnalta, jos halusin voittaa. Tutkimukset ja kontrollit ovat osoittaneet sen, Ricco on sanonut.

Ricco tekee nykyään töitä jäätelökauppiaana.

– 12 vuotta sitten katsoin maailmaa Tourin palkintopallilta, mutta tiesin, että olin huijari. Nykyään jos lapsi sanoo, että jäätelöni on hyvää, olen onnellinen. Voin mennä kotiin tyytyväisenä ilman että minun täytyy katsoa olkieni yli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja