Mainos

Viimeinen erä Kosovon albaaneja saapui

Viimeinen erä Kosovon pakolaisia, 151 henkeä saapui Suomeen tänään iltapäivällä. Kolmasosa saapuneesta erästä oli lapsia. Heidän joukossaan oli muutamia vauvoja, joista yksi oli vain 10 päivän ikäinen.

Albaanipakolaisten joukossa oli myös muutamia heikkokuntoisia, jopa 90-vuotiaita vanhuksia. Pakolaiset oli valittu UNHCR:n leiriltä Makedoniasta terveydellisten syiden perusteella. Tänään saapuneet pakolaiset sijoitetaan läntiselle Uudellemaalle Hankoon, Tammisaareen, Pohjan kuntaan ja Karjaalle. Yhteensä Kosovosta paenneita albaaneja saapui Suomeen huhtikuun lopulta lähtien noin 950.

Vuolijoelle yllättäen pakolaisia

Kajaanin lentokentälle on yllättäen ilmaantunut 19 pakolaisen ryhmä. Eilisiltana saapunut ryhmä jatkoi matkaansa Vuolijoelle. Vuolijoen kunnan päättäjät kuulivat Jugoslavian alueelta tulleista pakolaisista vasta tunti koneen laskeutumisen jälkeen kun poliisi ilmoitti heille asiasta. Vuolijoelle saapui aiemmin talvella 31 pakolaisen joukko. Kunnanhallitus päätti uudesta ryhmästä toissapäivänä, mutta päätöstä ei ehditty vielä vahvistaa valtuustossa. Nyt saapunut ryhmä nukkui ensimmäisen yönsä siskonpetillä.

Vuolijoelle saapuneet pakolaiset oli tiistaita vasten yöllä kuljetettu Budapestiin, josta he lensivät Frankfurtin ja Helsingin kautta Kajaaniin. Vuolijoelle sijoitetut pakolaiset ovat ns. seka-avioliitossa, joissa mies on serbi ja vaimot joko kroatteja tai muslimeja.

Yöllä saapui myös toinen ryhmä, jonka tulosta tosin tiedettiin jo ennalta. Makedoniasta, Stancovacin leiriltä saapuneessa ryhmässä oli kaikkian 168 albaania. Heistä yli 40 oli lapsia. Pakolaiset sijoitettiin Punkalaitumen, Kontiolahden ja Kotkan vastaanottokeskuksiin.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.