Viime kauden katastrofikisa kummittelee vieläkin Mercedes-pomoa – "Julma muistutus"

F1-sarjaa hallitsevan Mercedes-tallin urheilujohtaja Toto Wolff kertoo Itävallan GP:n olleen saksalaistallille viime kauden ehdoton aallonpohja.

Mercedes-kaksikko Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton jäivät kumpikin vuosi sitten Itävallassa radan varteen auton tekniikan petettyä. Wolff kertoo kokemuksen olleen karu muistutus lajin realiteeteista.

– Tuloksemme viime vuoden Itävallan osakilpailussa oli kauden 2018 aallonpohja. Tuplakeskeytys lupaavan eturivin valtauksen jälkeen merkitsi sitä, että jätimme paljon pisteitä pöydälle, Wolff kertoi.

– Kisa oli julma muistutus siitä, miten nopeasti asiat voivat lajissamme muuttua. Luotettavuus ja suorituskyky kulkevat formula ykkösissä käsi kädessä. Tänä vuonna tilastomme on ollut hyvä, mutta olisi omahyväistä jättää huomiotta se tosiasia, että kahtena viikonloppuna peräkkäin mekaanikot ovat suorittaneet autoillemme avosydänleikkausta vastaavan operaation.

– Olemme kokeneet erilaisia ongelmia eri komponenttien kanssa, joista jokainen olisi voinut helposti aiheuttaa kisan keskeytyksen. Meidän täytyy selättää nämä ongelmat niin pian kuin mahdollista, Wolff alleviivasi.

Lue myös:

    Uusimmat