Viikonlopun sää on karmea ja syyllinen on Dennis: Atlantilla yltyvä myrsky tuo vettä niskaan ja jopa 30 m/s-tuulia – "Yksittäiset aallot voivat olla korkeimmillaan 15 metriä"

4:11

Viikonlopun sää on kaikkea muuta kuin imarteleva. Paikoittain tuuli voimistuu jopa myrskypuuskiksi ja vettä tulee ympäri maata sen eri olomuodoissa.

Paukkuuko pakkanen edes Suomen pohjoisosissa? Katso yllä olevalta videolta meteorologi Aleksi Jokelan ennuste kokonaisuudessaan.

Kuluneen viikon paikoittain hyvin aurinkoinen sää saa myrskyisän käänteen tulevana viikonloppuna, kun myös Suomi saa osansa Dennis-myrskystä.

Myrskytuulet puhaltavat myös Suomessa

Viikonloppuna onkin luvassa yleisesti hyvin sateista säätä, kun laaja matalapaineen alue saapuu Pohjois-Atlantilta Suomeen. Huomisen vesi-, räntä- ja lumisateiden aikana ei ole vielä tarvetta pitää piposta kiinni – sunnuntaina tilanne on tyystin toinen.

– Tuulet voimistuvat meillä vasta sunnuntaina. Meilläkin myrskylukemia ja ihan kovaakin myrskyä, eli yli 25 metrin sekunnin keskituulia saattaa esiintyä läntisillä merialueilla, ja myöskin maalla myrskypuuskia voi esiintyä, MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela ennustaa MTV Uutiset Live -lähetyksessä.

Jokelan mukaan myrskytuulet voivat puhaltaa merialueilla sunnuntain ja maanantain vastaisena yön aikana jopa 30 metriä sekunnissa.

– Yksittäiset aallot voivat olla korkeimmillaan 10–15 metriä läntisillä merialueilla, Jokela varoittaa.

Ensi viikko alkaa tuulisessa ja lauhassa säässä

Tuulenpuuskat voivat olla erittäin voimakkaita myös pitkälle maanantaihin, minkä jälkeen sää lauhtuu etenkin maan länsi- ja eteläosissa.

– Lämpötilat ovat etelässä jopa +5 asteen vaiheilla. Voidaan mennä ylikin länsi- ja etelärannikolla, eli jopa +6 tai +7 asteeseen – ei siis kovin talvista säätä ole hiihtolomaviikolle tiedossa, Jokela povaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja