Myrskytuulet puhaltavat rajusti merellä ja Suomen rannikolla: Jo yli 10 000 ilman sähköä – autolautta joutui palaamaan takaisin Naantaliin

4:58
Tuleeko Britanniaa moukaroiva Ciara-myrsky Suomeen – meteorologi vastaa

Kovat myrskytuulet ovat vaikuttaneet merenkäyntiin Itämerellä. Lisäksi myräkkä on katkonut sähköjä tuhansilta ihmisiltä.

Brittien saaria moukaroinut Ciara-myrsky alkaa vähitellen tuntua myös Suomessa, sillä useat tuhannet suomalaiset ovat tällä hetkellä ilman sähköä. Kello 23 aikaan yli 11 000 taloutta oli ilman sähköä.

Suurin osa sähköttömistä asiakkaista on maan lounaisosissa, jonne myrskytuulten on kerrottu rantautuvan ensimmäisenä.

Ilmatieteen laitos antoi myrskyvaroituksen etenkin merialueilla, joissa povattiin tuulen voimistuvan illan ja yön aikana myrskylukemiin. Myös korkeista aallokoista annettiin alkuillasta varoitus. Ilmatieteen laitoksen mukaan Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä ja Selkämerellä aaltojen korkeus voi olla jopa yli viisi metriä.

Laivaliikenne sekaisin myräkän vuoksi

Kovat tuulet ovat vaikuttaneet myös lautta- ja laivaliikenteeseen. Esimerkiksi Eskilsön lossi Kauniaisissa keskeytti liikennöinnin huonon sään takia, kertoo STT.

Viking Line puolestaan ilmoitti nettisivullaan peruvansa sääolojen takia yhden vuoron Maarianhaminan ja Helsingin välillä ja kaksi vuoroa Maarianhaminan ja Tukholman välillä.

Turun liikennekeskus varoitti sunnuntai-iltana, että voimakas etelänpuoleinen tuuli saattaa vaikeuttaa tieliikennettä maan länsi- ja eteläosassa. Yön ja aamun aikana ajokeli muuttuu huonoksi maan itä- ja pohjoisosissa.

Autolautta palasi Ruotsista Naantaliin

Iltalehden mukaan haastavan merenkäynnin vuoksi Finnlinesin M/S Finnswan -laiva joutui kääntymään Ruotsista takaisin Naantaliin. Ruotsin Kapellskärin edustalla tuuli puhalsi jopa 30 metriä sekunnissa, minkä vuoksi autolautta ei onnistunut ankkuroitumaan turvallisesti Kapellskärin satamaan.

Lehden tietojen mukaan aluksen 86 matkustajalla ei ole kuitenkaan hätää, ja se lähtee Naantalista Kapellskäriin jälleen huomenna.

9.2.2020 kello 23.12: Täydennetty juttua STT:n tiedoilla

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja