Suomesta löytyy nyt talvisäätä jokaiseen makuun, ainakin jos pitää sateesta – lumikinosten ihailijoiden kannattaa kiiruhtaa: Lämpötilat lauhtumassa Lapissakin

3:34

Suomesta löytyy nyt talvisäätä jokaiseen makuun, ainakin jos pitää sateesta, kertoo Forecan meteorologi Aleksi Jokela.

Tällä hetkellä eniten lunta on Keski- ja Pohjois-Lapissa. Käsivarren suunnalla lähennellään jo 120 senttimetrin lumikerrosta.

– Lapissa lukemat ovat harvinaisen korkeita vuodenaikaan nähden, Jokela kertoo.

Tänään koko maassa on liikkeellä hajanaisia sateita. Keski-Suomessa lumi tulee lumena tai räntänä, etelässä vetenä. Sää selkeentyy iltaa kohden, ja poutaantuu viimeistään perjantaipäivän aikana maan pohjoisosia lukuun ottamatta.

Poudan myötä sää viilenee, ja pakkasen puolella käydään etelässäkin, ainakin öisin.

– Mutta varsin lyhytaikaiseksi jää tuo viileneminen. Lapissa pakkanen kiristyy enemmän, mutta etelässä tosiaan vain käväistään pakkasen puolella, Jokela kertoo.

Kevään aikataulu yhä arvoitus

Lauantaina lännestä lähestyy jälleen uusi saderintama, joka tuo mukanaan lauhaa, lämmintä ilmaa. Ja sunnuntaina maata lähestyy jälleen uusi runsassateinen matalapalapaine.

– Siinä tuulet voivat yltyä myrskylukemiin asti.

Jos haluaa ihailla lumikinoksia, kannattaa kiiruhtaa, sillä Lapissakin lämpötilat ovat lauhtumassa viikonloppuna lähes nollaan. Metrin kinokset eivät hetkessä haihdu, mutta lämpötilat jatkuvat alkuviikosta lauhempina.

Etelässä viilenemistä ei ainakaan tällä hetkellä ole näkyvissä. Onko kevät siis jo tulossa?

– Se on hyvä kysymys. Vielä on toki mahdollista, että voi tulla kylmiä jaksoja eteläänkin, mutta ne jäävät aika lyhyiksi, Jokela kuvailee.   

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja