Viikonloppuna lämpötila voi nousta jopa hellelukemiin Länsi-Suomessa – Itä-Lapissa t-paitakeli jää haaveeksi

5:33
Pekka Pouta hyppäsi toimittajan saappaisiin ja selvitti, kuinka paljon suomalaisia harmittaa vesisade.

Viikonlopun sää on muualla maassa vaihtelevaa, mutta Länsi-Suomessa ja Turussa paistaa aurinko, ennustaa meteorologi Pekka Pouta.

Sateet vähenevät viikonloppua kohden, sillä matalapaine on väistymässä. Torstai on Kainuun korkeudella vielä sateinen. Päivän edetessä sadealue liikkuu etelämmäksi. Sadetta ja ukkoskuuroja on odotettavissa Etelä-Suomessa.

Sää on perjantaina pääasiassa poutainen. Länsi-Suomessa kolkutellaan jopa hellelukemia. Itä-Suomessa päivä on pilvinen samalla kun Itä-Lappiin virtaa kylmempää ilmaa. 

Lauantaina ja sunnuntaina lämpimintä on Turussa

Lauantain sää on perjantain kaltainen. Länsi-Suomen kylpiessä aurinkoisessa säässä, Lapissa on viileää. Pouta muistuttaa myös kuurosateiden riskistä. Etelä-Suomen rantaviivan paikkakuntien lämpötilaa nostattaa sisämaasta puhaltava tuuli.

– Lämpöisintä on Turun seutuvilla, Pouta ennustaa. 

Sunnuntaina kääntyvä tuuli laskee eteläisimmän Suomen lämpötilaa edelliseen päivään verrattuna. Maan länsiosassa on edelleen lämmintä, mutta alueelle vahvistuu myös kapeahko ukkosvyöhyke ja pilvisyys on vaihtelevaa. 

Maanantaina sää muuttuu

Maanantaina luvassa on uusi sadealue, joka aiheuttaa pilvisyyttä maan etelä- ja keskiosaan. Sää muuttuu selkeästi viileämmäksi, ja poutaisimmasta säästä päästään nauttimaan Lapissa. 

– Mikäli pilvipeite rakoilee niin Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötila voi kohota yli + 20 asteen, Pouta arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja