Viikon jonottanut Hobitti-fani: Ihmiset ovat ihmetelleet

Tennispalatsi avaa ensi yönä ovensa uuteen Hobitti-elokuvaan lippuja jonottaville faneille.

Innokkaimmat Hobitti-fanit pääsevät viettämään ensi yön elokuvateatteri Tennispalatsissa, jossa järjestetään jonotustapahtuma 11. joulukuuta ensi-iltaan tulevaan Hobitti - Smaugin autioittama maa -elokuvaan.

Tennispalatsin edessä Helsingissä viime perjantaista asti telttaillut Terra Tevajärvi, 21, ei ole poistunut teltastaan kuin kauppaan ja välillä ravintolaan syömään. Hän oli ensimmäinen jonottaja, mutta kertoo viikon silti kuluneen nopeasti.

– Kaikki ovat kysyneet, että eikö siinä tule kylmä. Mutta olen varustautunut hyvin, ja lisäksi tämä tunnelma ja samanhenkiset ihmiset lämmittävät, Tevajärvi kertoo MTV.fille.

Turussa opiskeleva Tevajärvi kuvailee Tennispalatsin edessä viettämäänsä viikkoa mahtavaksi seikkailuksi.

– Hurahdin J. R. R. Tolkienin tarinoihin, kun näin yhdeksänvuotiaana ensimmäisen Taru Sormusten Herrasta -elokuvan. Sen jälkeen luin kirjat, ja siitä tämä on lähtenyt, hän selittää.

Viime vuonna Tevajärvi saapui jonottamaan ensimmäistä Hobitti-elokuvaa Hobitti – Odottamaton matka kaksi päivää ennen lipunmyynnin alkua.

– Jonottamisessa ei ole kyse siitä, että saa ensimmäisenä liput, vaan koko jonotuskulttuurista ja muiden ihmisten tapaamisesta. Ja ainakin voin tämän jälkeen sanoa, että olen telttaillut viikon Helsingin keskustassa, hän toteaa.

Keskellä vilkasta helsingin keskustaa nököttävä teltta on totisesti herättänyt huomiota ohikulkijoissa.

– Etenkin viikonloppuna monet tulivat huhuilemaan ja ihmettelemään, että kuka täällä telttailee. Mutta todella positiivisesti ihmiset ovat suhtautuneet ja pitävät tätä hienona juttuna.

Tevajärven viikko on kulunut muihin jonottajiin tutustuessa, opiskeluhommia hoitaessa, elokuvia katsellessa ja ensi-illan Hobitti-henkistä asua valmistellessa. Jonotusyöksi hän pukeutuu viime vuoden ensi-ilta-asuunsa, elokuvien päähenkilöksi Bilbo Reppuliksi.

– Tämä on ollut aivan mahtava viikko. En tuntenut ketään, kun tulin tänne, mutta nyt olemme kaikki kuin parhaita kavereita, Tevajärvi hehkuttaa.

Lipunmyynti vuoronumeroilla

Peter Jacksonin ohjaamat Hobitti-elokuvat perustuvat Taru Sormusten Herrasta -elokuvien tapaan kirjailija J. R. R. Tolkienin fantasiaklassikoihin. Jackson ohjasi myös Sormusten Herra -filmit.

Tennispalatsissa yön viettävät jonottajat päästetään sisään kello 22 ja heille jaetaan vuoronumerot. Lipunmyynti elokuvaan alkaa lauantaiaamuna klo 7.30 vuoronumeroiden mukaisessa järjestyksessä.

Kaikille muille liput tulevat myyntiin teattereiden aukioloaikojen mukaan ja esimerkiksi Finnkinon netissä lipunmyynti alkaa kello 10.

Lue myös:

    Uusimmat