Viikko alkaa suuressa osassa maata aurinkoisena – aamulla ratin takana kannattaa olla varovaisena

Ensi viikko alkaa suuressa osassa maata aurinkoisena.

Meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että sateet väistyvät tämän illan aikana ja huomenna mennään pääosin pikkupakkasella.

Ratin takana on syytä olla varuillaan, sillä teiden pinnat pysyvät liukkaina huomiaamuun asti. Aamulla pakkasta saattaa olla Lapissa jopa 15 - 20 astetta, mutta iltapäivällä aurinko pääsee jo nostamaan lämpötiloja.

Huomenna päivällä lämpötila kohoaa Etelä- ja Lounaisrannikolla nollan vaiheille. Muualla maan Etelä- ja Keskiosassa on heikkoa pakkasta. Lapissa pakkanen pyörii kymmenen asteen tuntumassa. Huomisen illan aikana Lappiin leviää lumisateita.

Mäntykannas kertoo, että kokonaisuudessaan ensi viikosta näyttää tulevan melko lauha. Tiistaina lauhtuminen jatkuu ja lämpötilat kohoavat jo monin paikoin plussan puolelle. Lämpöasteet uhkaavat sulattaa lumia etenkin Varsinais-Suomesta ja Uudeltamaalta.

Torstaina Suomea on lähestymässä voimakas matalapaine. Tuulet saattavat voimistua jopa myrskyksi läntisillä merialueilla.

Ensi viikonloppuna sadealue pyyhkäisee mahdollisesti Suomen yli ja sää kylmenee, mutta pitkässä juoksussa lauhat länsivirtaukset näyttävät pitävän pintansa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja