Mainos

Ilouutinen: Lämpö nousee pian jopa +10 asteeseen

Alkuviikon sateet häipyvät viikon edetessä. Loppuviikosta saadaan nauttia kuivasta ja aurinkoisesta säästä koko maassa.

Forecan päivystävä meteorologi Riikka Lahtinen kertoo, että sadekuurot vaivaavat vielä huomenna maan keski- ja pohjoisosassa. Lapissa sade tulee enimmäkseen lumena.

Etelä-Suomessa sää näyttää muuttuvan jo huomenna aurinkoisemmaksi, vaikkakin puuskainen länsi-tuuli puhaltaa huomennakin.

Perjantaina ja lauantaina sää on vielä epävakainen ympäri Suomen, mutta viikonloppuna sateet kuitenkin näyttäisivät ennusteen mukaan väistyvän.

– Viikonlopuksi sää muuttuu. Hyvinkin lämmin föhn-tuuli tulee tämän hetkisen ennusteen mukaan koko maahan sunnuntaiksi, hän ennustaa.

Sunnuntaille on ennusteen mukaan tulossa voimakas läntinen ilmavirtaus, joka lauhduttaa sään Itä- ja Pohjois-Suomea myöten. Maan länsiosassa lämpötila on 5–8 asteen välillä. Muualla maassa pysytellään noin viidessä lämpöasteessa.

Ensi maanantaina +10

Lämpimintä on etelässä ennusteen mukaan vasta ensi viikon alussa.

– Etelässä saattaa olla tämän hetkisen ennusteen mukaan lämpimintä maanantaina, jolloin lämpötila voi kohota jopa plus kymmeneen asteeseen, Lahtinen toteaa.

Kevätvaatteiden esille kaivamista kannattaa kuitenkin vielä harkita, sillä lämpimästä säästä ei saada nauttia kauaa. Pohjoiseen on nimittäin tulossa sateita jo maanantaiksi. Sateiden myötä matalapaine tuo hyvin kylmää ilmaa viimeistään jo tiistaiksi koko maahan.

– Ensi viikon alkupuolella säässä tapahtuu selvä kylmeneminen. Yöt ovat pakkasella ja päivisin lämpötila on etelässä enimmäkseen nollassa tai joitakin asteita plussan puolella, Lahtinen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.