Mainos

Viihdytkö yksin vai seurassa? Tutkimuksen mukaan älykkäät ihmiset tarvitsevat paljon omaa aikaa

Lukuisat tutkimukset osoittavat, että muiden ihmisten seura tekee meistä onnellisia. Tämä yleisesti hyväksytty tieto ei välttämättä pidä paikkansa, jos olet hyvin älykäs.

Keskivertoa älykkäämmät ihmiset tarvitsevat enemmän omaa aikaa ja viihtyvät paremmin yksin kuin seurassa. Lontoolaisen yhteiskuntatieteisiin keskittyvän yliopiston London School of Economics ja Singaporelaisen yliopiston Singapore Management Universityn tutkijat ovat tulleet tähän yksimieliseen tulokseen seurattuaan 15 000 nuorta aikuista.

Tutkijoiden mukaan ihmiset ovat tavallisesti onnellisia viettäessään aikaansa muiden kanssa, mutta hyvin älykkäät ihmiset poikkeavat tästä säännöstä. Tämä erikoinen havainto on heidän mukaan peräisin evoluutiosta.

Älykkäät ihmiset sopeutuvat paremmin nykymaailmaan

Keskivertoa älykkäämpien ihmisten on helpompi sopeutua ympäristöön nykymaailmassa, jossa he eivät tarvitse muita ihmisiä ruoan tai suojan hankkimiseen, toisin kuin esi-isämme joutuivat tekemään. Nykyaikana nettiyhteys ja matkapuhelin korvaavat tarpeet, jotka ennen tyydytettiin muiden ihmisten avustuksella.

Toisen teorian mukaan älykkäät ihmiset ovat luonteeltaan yrittelijäitä, ja he haluavat viettää enemmän aikaa tavoitteidensa saavuttamiseen kuin seurusteluun.  

Tutkimuksessa havaittiin myös, että mitä enemmän älykkäät ihmiset seurustelivat ystävien kanssa, sitä tyytymättömämpiä he elämäänsä olivat. Ystävien seura teki siis älykkäistä ihmisistä onnettomia.

Ristiriitaista kuitenkin on, että vaikka seurustelu teki älykkäistä ihmisistä onnettomia, tutkimukseen osallistuneista keskivertoa älykkäimmistä henkilöistä suurin osa näytti viettävän paljon aikaa ystävien kanssa.

Video: Älä unohda treenata kehon lisäksi myös mieltäsi!

1:07

Lähde: Independent 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.