Mainos

Viiden vuoden päästä taivaalla saattaa näkyä kirkas piste: Kyseessä valtava törmäys

Kahden tähden törmääminen toisiinsa 1800 valovuoden päässä maapallosta saattaa näkyä maapallolle asti vuonna 2022 paljain silmin katsottavana kirkkaana kohteena.

Tutkijoiden mukaan törmäys saattaa näkyä kirkkaana kohteena yötaivaalla, mutta vain muutaman vuoden ajan, kunnes kohde himmenee.

Science Alert –sivustolla kerrotaan, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun asiantuntijat pyrkivät ennustamaan mainitunlaisen tapahtuman syntymää etukäteen. (Vaikka käytännössähän se on tapahtunut jo 1800 vuotta sitten, mutta tapahtuma näkyy vasta nyt meille).

Yhdysvalloissa Michiganissa sijaitsevan Calvin Collegen tutkijat ovat seuranneet KIC 9832227-kaksoistähden käytöstä ja he ovat huomanneet, että tähtipari on lähestymässä toisiaan. Törmäyksen ennustetaan tapahtuvan vuonna 2022.

Törmäyksen uskotaan lisäävän kohteen kirkkautta 10 000 kertaa suuremmaksi ja tällöin se näkyisi myös maapallolle Joutsenen tähdistön suunnalla.

-Mikäli ennustus osuu oikeaan, niin ensimmäistä kertaa historiassa vanhemmat voivat näyttää tummaa kohtaa avaruudessa ja sanoa, katsokaa lapset, tuolla on tähti piilossa, mutta pian se syttyy, kommentoidaan Calvin Collegesta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.