Mainos

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Saido Mohamedin poliisitutkinnasta: ”Tilanne on kieltämättä epäselvä”

Helsingin Vihreiden valtuustotyhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs pitää vihreiden varavaltuutetun Saido Mohamedin tilannetta epäselvänä ja on tyytyväinen siitä, että poliisi tutkii asian. Mohamedin asemaan varavaltuutettuna tutkinta ei Kivekkään mukaan ainakaan vielä vaikuta.

MTV Uutisten tietojen mukaan Helsingin poliisi aloittaa esitutkinnan Vihreiden varavaltuutetusta Saido Mohamedista.

Mohamedin sisar sai viime viikolla käräjätuomion törkeästä petoksesta. Tuomion mukaan sisar oli erehdyttänyt Kelan maksamaan hänelle perusteettomasti lapsilisiä noin 44 000 euroa vuosina 2003–2013.

Saido Mohamed kertoi oikeudessa nostaneensa sisarensa rahoja ja lähettäneensä niitä hänelle. Oikeus ei kuitenkaan löytänyt näyttöä siitä, että sisar olisi saanut rahoja.

Käräjäoikeuden tuomion julkitulon jälkeen Helsingin poliisi on saanut kolme erillistä tutkintapyyntöä myös Saido Mohamedista itsestään.

– Tilanne on hyvin ikävä, ja on hyvä, että poliisi selvittää nyt, onko syytä epäillä rikoksia asiassa, Otso Kivekäs toteaa.

Saido Mohamed ilmoitti eilen luopuvansa Helsingin vihreiden kuntavaaliehdokkuudesta sisarensa tuomion takia. Otso Kivekkään mielestä Mohamed teki siinä viisaasti.

– Hän teki ratkaisunsa itse ja ratkaisu oli mielestäni hyvä tässä tilanteessa, koska se on kieltämättä epäselvä. Ei ole hyvä ajatus olla vaaleissa ehdolla, jos on rikostutkinta päällä.

Kivekkään mukaan Mohamedin asema varavaltuutettuna ei ole toistaiseksi uhattuna esitutkinnan takia.

– Toistakseksi en näe, että se vaikuttaisi. Hän ei pääse käytännössä koskaan valtuuston kokouksiin, eli hän ei tee mitään varavaltuutetun tehtävässään. Mutta valtuustoryhmässä keskustellaan tästä totta kai kyllä vielä.

Helsingin Vihreiden valtuustoryhmä kokoontuu seuraavan kerran 2 viikon päästä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.