Mainos

Kiemungin asema PS:ssa hämmentää Tampereella: "Yhdistyksen tilanne on koominen"

Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin varapuheenjohtaja Ari Prihti kuvailee Tampereen paikallisyhdistyksen tilannetta koomiseksi.

Paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Terhi Kiemunki erotettiin puolueesta perjantaina, mutta yhdistys kuitenkin päätti eilen, että Kiemunki saa jatkaa Tampereen perussuomalaisten puheenjohtajana. Tilanteesta tekee ongelmallisen se, että paikallisyhdistyksen sääntöjen mukaan puheenjohtajan on oltava puolueen jäsen.

– Tämä on perin kummallinen tilanne, Prihti sanoo.

Tampereen paikallisyhdistyksen varapuheenjohtaja Heikki Luoto sanoo, että säännöissä on tulkinnanvaraa. Hän ei kuitenkaan kommentoi sitä, miksi ja millaista tulkinnanvaraa.

– Ei minulla ole siihen kommentoitavaa. Siellä on niin paljon kaikenlaista, on yhdistyslaki ja puoluelakia, hän sanoo.

Hän sanoo, että Kiemungin tilanteeseen tulee jossain vaiheessa varmasti selvyys. Kiemungin annettiin jatkaa puheenjohtajana, sillä Luodon mukaan vaalit voidaan viedä paremmin läpi ehjällä kokoonpanolla.

Hän pitää hyvin todennäköisenä, että Kiemunki hakee puolueen jäsenyyttä uudelleen. STT ei tavoittanut Kiemunkia kommentoimaan asiaa.

Myös perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo on vähäsanainen. Hänen mukaansa "asian vatkaaminen julkisuudessa on ihan turhaa hötkyilyä".

– Piirijärjestö varmastikin avittaa asiaa, jos ongelmia tulee. Hoidetaan nyt ensin kuntavaalien ehdokasasettelu loppuun. Työrauha Tampereen paikallisyhdistyksellekin tarvitaan, hän sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja