Ihmisoikeusliitto Saido Mohamedin poliisitutkinnasta: Ei vaikuta työsuhteeseen

Saido Mohamedin työnantajan Ihmisoikeusliiton mukaan Mohamedista aloitettava poliisitutkinta liittyy hänen yksityiselämäänsä eikä vaikuta hänen työsuhteeseensa.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan Helsingin vihreiden varavaltuutetun Saido Mohamedin toiminnasta. Mohamedia epäillään törkeästä rahanpesusta.

Mohamed työskentelee Ihmisoikeusliitossa asiantuntijana. Liiton pääsihteeri Kaari Mattila sanoo, ettei esitutkinta vaikuta Mohamedin työsuhteeseen.

– Asia ei liity hänen työhönsä meillä eikä Ihmisoikeusliiton työhön. Kyseessä on hänen eli yhden meidän työntekijämme yksityisasia, Mattila sanoo.

– Poliisi hoitaa poliisille kuuluvat asiat ja oikeuslaitos oikeuslaitoksen asiat. Me kunnioitamme oikeusvaltiota. Hyvä, että asia selvitetään.

Taustalla sisaren saama tuomio

Saido Mohamedin sisar sai viime viikolla käräjätuomion törkeästä petoksesta. Tuomion mukaan Saido Mohamedin sisar oli erehdyttänyt Kelan maksamaan perusteettomasti lapsilisiä noin 44 000 euroa.

Saido Mohamed kertoi oikeudessa nostaneensa sisarensa rahoja ja lähettäneensä niitä hänelle. Oikeus ei kuitenkaan löytänyt näyttöä siitä, että sisar olisi saanut rahoja Saido Mohamedilta.

Sisar kertoi oikeudelle, että hänen tietojensa mukaan Saido olisi käyttänyt rahat omaan opiskeluunsa.

Vihreiden valtuustoryhmän pj: Tilanne epäselvä

Helsingin Vihreiden valtuustotyhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs pitää Mohamedin tilannetta epäselvänä ja on tyytyväinen siitä, että poliisi tutkii asian. Mohamedin asemaan varavaltuutettuna tutkinta ei Kivekkään mukaan ainakaan vielä vaikuta.

Mohamed on ilmoittanut luopuvansa vihreiden kuntavaaliehdokkuudesta sisarensa tuomion takia. Hän ei eilen halunnut eilen kommentoida käräjätuomiota. Tänään hän ei ole vastannut MTV Uutisten soittopyyntöön.

Mohamed valittiin vuoden pakolaisnaiseksi vuonna 2011

Somalialaislähtöinen erikoissairaanhoitaja Saido Mohamed valittiin Vuoden pakolaisnaiseksi vuonna 2011.

Suomen Pakolaisavun hallitus valitsi Mohamedin hänen pitkän ja monipuolisen vapaaehtoistyönsä vuoksi.

Mohamed pakeni Somalian taisteluja perheensä kanssa ensin Keniaan, mutta päätyi lopulta Suomeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja