Mainos

Krista Mikkonen jatkaa vihreiden eduskuntaryhmän johdossa – puolue pohtii sunnuntaina vastauksia hallitustunnustelijan kysymyksiin

1:13
Video: Vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo pitää vihreiden ja keskustan hallitusyhteistyötä mahdollisena.

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajana jatkaa joensuulainen Krista Mikkonen ja ensimmäisenä varapuheenjohtajana helsinkiläinen Emma Kari. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin uutena espoolainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Saara Hyrkkö.

Vihreät kertoo eduskuntaryhmän puheenjohtajiston olevan väliaikainen siihen asti, kunnes hallitus on muodostettu. Mikkosen mukaan järjestäytymiskokouksessa käytiin lähinnä läpi ryhmän sääntöjä ja eduskunnan käytäntöjä, sillä vihreillä on paljon uusia kansanedustajia.

–  Koulutukseen panostaminen, köyhyyden ja eriarvoisuuden torjunta ja ilmastoteot ratkaisevat sen, olemmeko hallituksessa, kuvailee Mikkonen ryhmässä käytyä poliittista keskustelua.

Hän painotti, että vihreät ei mene hallitukseen, ellei sen politiikka ole sen näköistä, että sen voi allekirjoittaa. Kaikki ryhmät odottavat nyt hallitustunnustelijan kysymyksiä. Mikkosen mukaan vihreiden puoluevaltuuskunta ja eduskuntaryhmä pitävät sunnuntaina yhteiskokouksen ja käsittelevät siinä vastaukset, jotka puolue antaa hallitustunnustelijan kysymyksiin.

Hallitusneuvottelijoita puolue ei vielä nimennyt.

–  Teemme sen sitten, kun hallitustunnustelijalta on saatu tietoa, minkä tyyppiset neuvotteluista tulee, miten suuria neuvotteluporukoita tarvitaan. Viimeksi esimerkiksi Sipilän (kesk.) vetämät neuvottelut olivat hyvin erityyppiset kuin mitä aiemmat ovat olleet.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja