Vihreät sivuutti keskustan kompromissiesityksen – Ohisalo: "Keskusta poistui paikalta, keskustelemme, mitä pöydällä lopulta on"

Vihreiden puheenjohtajan Maria Ohisalon mukaan Keskusta poistui Säätytalolta kesken neuvottelujen 1:37
Vihreiden puheenjohtajan Maria Ohisalon mukaan Keskusta poistui Säätytalolta kesken neuvottelujen

Vihreiden mukaan keskusta ei ollut halukas jatkamaan neuvotteluja keskiviikkona illalla. Keskustan mukaan se jätti illalla kompromissiehdotuksen vihreille.

Säätytalolle budjettineuvotteluihin saapuneen vihreiden puheenjohtajan Maria Ohisalon mukaan keskustan edustajat poistuivat Säätytalolta keskiviikkoiltana kesken neuvotteluiden.

– Vihreät on ollut valmiina neuvottelemaan vaikka läpi yön. On tuotu pöytään useita eri esityksiä siitä, miten vahvistetaan ilmastopaketin uskottavuutta ja vaikuttavuutta. Valitettavasti keskusta poistui paikalta. Tällaisessa tilanteessa nyt ollaan.

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen puolestaan kertoi keskiviikkoiltana, että keskusta oli jättänyt kompromissiesityksen vihreille. 

Keskustalta tarjous pöytään –"Yksi yksityiskohta hiertää" 2:08

Ohisalo ei vastannut kysymykseen siitä, miten vihreät suhtautui keskustan kompromissiesitykseen.

– Me keskustelemme nyt täällä siitä, mitä pöydällä lopulta on. Olemme itse tuoneet pöytään monia esityksiä.

Neuvottelut jatkuvat

Keskusta ja vihreät neuvottelivat keskiviikkoiltana päästövähennystoimista keskenään mutta sopua ei syntynyt. Hallituspuolueiden puheenjohtajista muodostuva viisikko jatkaa budjettineuvotteluja kello 10.30. 

Ohisalo ei ottanut kantaa siihen, ovatko neuvottelut kriisiytyneet, ja onko hallitus yhä toimintakykyinen.

– Kyllä olen koko ajan sanonut, että olemme täällä etsimässä ratkaisuja. Toivon, että kaikki muutkin haluavat sitä.

Ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) syytti keskustaa haluttomuudesta jatkaa neuvotteluja. Mikkonen ei myöskään ottanut kantaa keskustan kompromissiesitykseen.

– Toimme keskustalle monenlaisia ehdotuksia siitä, miten tämän paketin uskottavuutta ja vaikuttavuutta voitaisiin parantaa. Keskusta sitten lähti neuvotteluista pois eikä halunnut käydä tätä keskustelua. Se on tietysti valitettavaa.



Lue myös:

    Uusimmat