Pääministeri Marin Säätytalon portailla: "Vaikea on löytää ratkaisua, jos kaikilla ei ole halua"

Pääministeri Marin Säätytalon portailla:"Vaikea on löytää ratkaisua, jos kaikilla ei ole halua" 4:39
Katso Marinin tiukat kommentin Säätytalon portailta.

Viiden hallituspuolueen puheenjohtajat, eli niin sanottu viisikko, kokoontuivat aamupäivällä Säätytaloon jatkamaan puoliväliriihineuvotteluja. 

Hallituskauden puoliväliin osuvassa riihessä hallitus on tarkastellut ohjelmansa etenemistä sekä valtion tulevaa talouskehitystä. 

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan tilanne ei ole ainakaan parantunut perjantaina jälkeen.  

– Perjantaista tilanne on mennyt vaikeammaksi, hän sanoi Säätytalon portailla.  

Pääministerin mukaan hän on tuonut aiemmin neuvotteluissa esille useita kompromissiratkaisuita. 

– Tilanne on hyvin vaikea. Vaikea on löytää ratkaisua, jos kaikilla puolueilla ei ole halua löytää ratkaisua, Marin sanoi.  

Marin kävi eilen kahdenkeskisiä keskusteluja puolueiden puheenjohtajien kanssa.  

– Enemmän eilen oli kyse kartoituksesta. Eilen saamieni vastausten pohjalta en ole kovin toiveikas, Marin kommentoi sovun syntymistä.  

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) piti hyvänä, että viisikko kokoontuu.  

– Mielestäni on hyvä, että kokoonnutaan täällä. Käydään keskustelu viisikon kesken eikä Twitterin ja median kautta.  

– Mielestäni tehtävämme on etsiä ratkaisu. Luulen, että keskellä koronakriisiä ei olisi hyvä suomalaisille, että on vielä hallituskriisi, oikeusministeri jatkoi.

Henriksson myös sanoi, että keskusta ei ole yksin talouskurin kanssa, vaikka keskusta on hänen mukaansa niin mediassa ilmaissut. 

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ei kommentoinut neuvotteluja portailla, vaan painoi Henrikssonin kommenttien aikana sisään säätytaloon. 

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo ja opetusministeri Jussi Saramo (vas.) jättivät niin ikään kommetoimatta.

Pääministeri Marin ei osannut arvioida, kuinka kauan tämän päivän neuvotteluissa kestää. Hänen mukaansa hallitus kokoontuu kello 11 ja sen jälkeen katsotaan, kuinka edetään.

– Silloin pitäisi kaikilla olla ainakin vastaus siihen, halutaanko yhdessä yrittää vai eikö haluta yrittää, Marin totesi.  

Lue myös:

    Uusimmat