Antti Rinne pehmenteli hallitusneuvotteluiden rahariitaa: "Tilanne on ratkaistu, asiat etenevät hyvin"

1:43
Antti Rinne kommentoi eilen sunnuntaina hallitusneuvottelujen aikataulua.

SDP:n Antti Rinne vakuuttaa, että hallitusneuvotteluissa mukana olevien puolueiden johtajilla on "yhtäläinen kuva talousraamista".

– Tilanne on ratkaistu.

Näin kommentoi hallitusneuvotteluja vetävä Antti Rinne (sd.) vasemmistoliiton maanantaina aamupäivällä ottamaa aikalisää.

– Tänään keskusteltiin talouskokonaisuudesta ja sen selvittämiseksi tarvittiin aikalisä yhden ryhmän osalta. Nyt asiat on selvitetty, Rinne sanoi lähtiessään Helsingin Säätytalosta.

– Meillä oli iltapäivällä puheenjohtajien kokous, jossa oli yli 20 erilaista yksityiskohtaa, joihin työryhmistä haluttiin puheenjohtajien ratkaisu. Kaikki on ratkaistu. Asiat menevät hyvin eteenpäin.

Hän vakuuttaa edelleen, että talousraamista on kaikilla puoluejohtajilla yhtäläinen kuva. Rinne ei kuitenkaan edelleenkään kommentoi yksityiskohtia.

Ykköspöydästä, jossa ovat esimerkiksi ilmastoasiat, ei Rinteen mukaan ole toistaiseksi tullut yhtään asiaa puheenjohtajien pöytään ratkaistavaksi.

Vasemmistoliitto ei myisi valtion omaisuutta

Hallitusneuvotteluissa pidettiin aamupäivällä tauko, kun vasemmistoliitto riitautti hallitusohjelman tulopuolen.

Kiista koski ainakin suuren infrapaketin rahoitusta. Vasemmistoliitto ei halua rahoittaa investointeja valtion omaisuutta myymällä, keskusta puolestaan vastustaa lisävelan ottamista.

Vasemmistoliitto on tiettävästi ilmoittanut neuvottelijoille, että sille käy omaisuustulojen käyttäminen. Puolue ei ole toistaiseksi vahvistanut asiaa.

Rinne ei ottanut kantaa siihen, mihin ratkaisuun kiistassa päädyttiin.

Kokonaisuus arvioidaan, kun se on valmis

Tunnelma neuvotteluissa on kiristynyt sitä mukaa, kun toiveisiin ja tavoitteisiin on alettu asetella hintalappuja ja prioriteettivaatimuksia.

Perjantaina kipuili keskusta ja maanantaina vasemmistoliitto.

Molempien puolueiden kenttäväki seuraa tarkalla korvalla neuvottelujen tapahtumia.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson asteli iltapäivällä pikaisesti median eteen ja kommentoi niukkasanaisesti hallitusneuvotteluissa aamupäivällä syntynyttä kiistaa rahoituksesta.

Hänen mukaansa puolue on nyt esittänyt omat näkemyksensä siitä, miten hankkeita sen mielestä pitäisi rahoittaa.

– Arvioimme neuvottelutulosta kokonaisuutena sitten, kun se on valmis, Andersson sanoi ja lisäsi neuvottelujen jatkuvan.

Vasemmistoliitto järjestää vielä neuvoa-antavan jäsenäänestyksen hallitusohjelmasta. Asiasta päätti vasemmistoliiton puoluevaltuusto viime vuonna.

Puolueen mukaan äänestys saadaan toimitettua parissa päivässä neuvottelutuloksen valmistuttua.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja