Mainos

Vihreiden Hassi: Talvivaaran vesiongelmat yhä ratkaisematta

Vihreiden kansanedustaja, eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Satu Hassi pitää valtion päätöstä pelastaa Talvivaara kyseenalaisena.

Hassin tietojen mukaan Talvivaaran jätevesiongelmia ei ole ratkaistu. 

– Ainakaan julkisuudessa ei ole tietoa siitä että olisi selvitetty miten vedet siellä puhdistetaan. Eihän tämä voi jatkua, että kaivos tuottaa haitallisia päästöjä kirkkaasti yli alkuperäisten luparajojen vuodesta toiseen.

Hassin mukaan on epävarmaa, tuleeko Talvivaaran kaivoksesta koskaan voitollista.

– Sehän riippuu nikkelin ja muiden tuotteiden markkinahinnasta, jota on vaikea ennustaa. Toisekseen kaivos ei ole koskaan tuottanut metalleja läheskään niin paljon kuin sijoittajille alun perin luvattiin.

Lupaviranomaisilta hän toivoo sitä, että ne vaatisivat kaivokselta jäteasioiden kuntoon panemista.

"Suomen maine vaakalaudalla"

Satu Hassi sanoo vihreiden surevan sitä, että tällä viikolla kaksi isoa ympäristöön liittyvää hanketta - Fennovoiman ydinvoimahanke sekä Talvivaara - nytkähtivät eteenpäin.

– Tuntuu onnettomalta. Sekä Fennovoima että Talvivaara lyövät korville pyrkimystä luoda Suomesta mielikuvaa puhtaan luonnon ja puhtaan teknologian maana.

– Ympäristöteknologia on kasvanut liikevaihdoltaan metsäteollisuutta suuremmaksi, ja olisi tärkeää vauhdittaa ympäristöteknologiavientiä ja vahvistaa maabrändiä, jossa ympäristöteknologia olisi keskeinen osa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.