Mainos

Stubb Talvivaarasta: Toivoa on vielä – hullunrohkeutta tarvitaan

9:08

Valtiovarainministeri Alexander Stubb toivoo, että Talvivaaran kaivos löytää vielä yksityisen rahoittajan. 

– Toivo elää. Toivottavasti kansainväliset tai yksityiset sijoittajat näkevät, että tämä on viimeinen mahdollisuus, sanoi Stubb MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Talvivaaran kaivos sai hallitukselta eilen seitsemän kuukautta armonaikaa ennen kuin kaivos ajetaan alas. Jos kaivosyhtiö saa vuoden loppuun mennessä yksityistä rahoitusta, sulkeminen saatetaan välttää.

– Joko se ajetaan alas tai sille löytyy ostaja ja se ajetaan ylös. Ylösajo on osoittautunut toimivaksi. Toivottavasti löytyy rahoittaja. 

– Tässä on paljon puhuttu että Vaasan korkeimman hallinto-oikeuden päätös toimii kannustimena sitä vastaan, koska nuo luvitukset ovat määräaikaisia. Politiikalla ei siihen pysty vaikuttamaan.

Talvivaaraan on arvioitu käytetyn noin miljardi euroa. 

– Kustannus on miljardi, kyllä se on pöyristyttävä. Mutta jos emme koskaan olisi rohkeita, ei tästä maailmasta tulisi mitään. Tämä on toistaiseksi ollut mielenkiintoinen hanke vähintäänkin sanottuna.

Haastattelussa toimittaja Nina Rahkola kysyi onko Talvivaara ollut järjetön hanke, koska se ei edusta Suomen perinteisintä vientialaa. Suomi ei ole raaka-aineviennistä tuttu maa.

– Jos 1980-luvulla joku olisi päätynyt siihen, että on typerää kokeilla langatonta puhelinta, niin olisi aika monta tuhatta työpaikkaa jäänyt luomatta. Tämä on yrittäjyyden sielu ja lähtökohta, että pitää olla joskus hullunrohkeitakin yrityksiä, Stubb vastasi.

9:11

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.