Mainos

Luontoaktivisti: Talvivaara pyristellyt ihmeen pitkään

Kainuun luontoväki on varovaisen tyytyväinen Vaasan hallinto-oikeuden päätökseen. Heidän yksi valitusperusteensa oli, että haitallisia aineita valuu Nuasjärveen purkuputken lisäksi muualtakin, esimerkiksi Jormasjokea pitkin.

– Minusta Vaasan hallinto-oikeus teki nyt sellaisen ratkaisun, että ne ei juuri tiukempaan olisi voineet pystyä, kun otetaan huomioon kaiken poliittisen painostuksen. Minusta tämä päätös oli ryhdikäs, arvioi Sotkamon Luonnon varapuheenjohtaja Antti Lankinen.

Luonnonsuojelijat vaativat nyt, että kaikki veronmaksajien rahat on kohdistettava kaivoksen ympäristöhaittojen korjaamiseen ja uusien estämiseen, olipa kyseessä hallittu alasajo tai toiminnan jatkaminen.

– Tämä on nyt jo kolmas kerta, kun toiminnanharjoittajalle annetaan pari-kolme vuotta aikaa panna asiat kuntoon, Lankinen laskee.

Purkuputkea on Lankisen mukaan virheellisesti pidetty kaikkien ongelmien ratkaisijana.

– Ongelmien perussyy on, että kaivoksesta ei saada riittävästi tuloja kannattavaan toimintaan ainakaan malmien nykyhinnoilla tai vaikka ne kaksinkertaistuisivat.

Talvivaara ja Terrafame ovat Lankisen luonnehdinnan mukaan tarina, jota näyttää olevan vaikea pysäyttää.

– Olen alusta saakka uskonut, että taloudelliset realiteetit sen pysäyttää, mutta ihmeen pitkä aika siihen on mennyt, luontoaktivisti äimistelee.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.