Mainos

Vihreät kritisoi tiedustelulakien kiirehtimistä: “Ei ole oikea tapa tehdä politiikkaa”

10:09

Tiedustelulait pyritään todennäköisesti viemään läpi vielä tällä vaalikaudella. Vihreät ei vielä lupaa tukeaan kiireelliselle menettelylle.

Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon mielestä vaikuttaa siltä, että tiedustelulainsäädännön kiirehtimisen taustalla on osaltaan äänestäjiltä tuleva paine Turun puukkoiskun jälkeen.

– Hallitustrio kokee, että kansan suunnasta tulee paljon painetta ja syytöksiä, että te olette antaneet tämän tapahtua. Ja nyt pyritään vastaamaan tekemällä ‘jotakin’. Mutta se, että tehdään jotakin mielikuviin pohjautuen, ei ole oikea tapa tehdä politiikkaa, Aalto kritisoi MTV:n Uutisextra-ohjelman haastattelussa.

Aallon mielestä kiihtyvä keskustelu tiedustelulakien kiirehtimisestä ja esimerkiksi turvapaikanhakijoiden palautuskeskuksista on antamassa signaalin, että suomalaiseen politiikkaan voidaan vaikuttaa väkivallalla.

– Nimenomaan kriisin keskellä pitää pystyä toimimaan harkitusti ja maltillisesti, ja siksi toivon jäitä hattuun, Aalto sanoo.

Vihreidenkin mielestä tiedustelulait tarvitaan, mutta tukensa kiireelliselle lainsäädäntömenettelylle puolue ratkaisee myöhemmin. Ensin on nähtävä hallituksen esitys asiasta ja arvioitava kiirehtimisen perustelut.

– Tällä hetkellä ei ole olemassa mitään hallituksen esitystä, ja täyttä avointa mandaattia hallitukselle ei tietenkään voida antaa tietämättä, mitä lakiesitys pitää sisällään.

Yllä olevalla videolla Touko Aalto kertoo, miten Suomen turvallisuutta voitaisiin hänen mielestään lisätä ja miten kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneisiin pitäisi suhtautua.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.