Mainos

Vihreät: EU:n jäsenmaiden tiivistettävä puolustusyhteistyötään Brexitin jälkeen

Vihreät haluaa Euroopan Unionin jäsenmaiden tiivistävän turvallisuus- ja puolustusyhteistyötään Britannian EU-eropäätöksen jälkeen.

Puolueen mielestä Suomen pitäisi syventää puolustusyhteistyötään merkittävästi Ruotsin kanssa, mikä lisäisi koko Itämeren vakautta.

Vihreät kannattaa maiden välille turvatakuita ja haluaa purkaa yhteistyön lisäämisen lainsäädännöllisiä esteitä.

– Ruotsi ja Suomi voisivat hyötyä etenkin syvemmästä yhteisestä ilma- ja merivalvonnasta sekä koulutuksesta esimerkiksi sukellusveneiden ja muun tekniikan yhteiskäytössä, rauhanturvaamisessa ja kriisinhallinnassa, Vihreiden turvallisuus- ja puolustuspoliittisen työryhmän puheenjohtaja Alviina Alametsä toteaa.

Puolueen puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä Nato-jäsenyys ei toisi tässä tilanteessa vakautta, mutta sitä ei tuo myöskään Venäjän myötäily.

Vihreiden puoluevaltuuskunta hyväksyi ulko- ja turvallisuuspoliittisen linjapaperin kokouksessaan Vantaalla tänään. Puolue tavoittelee turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa, joka kunnioittaa kansainvälistä oikeutta, nojaa laajaan turvallisuuskäsitykseen ja pyrkii konfliktien ennaltaehkäisyyn. 


Vihreiden kannatus nousi Ylen kyselyssä ennätyksellisen korkealle, lähes 15:een prosenttiin. SDP puolestaan vajosi toiseksi. Keskusta palasi suurimmaksi puolueeksi.

1:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.