Mainos

Vihdoin ja viimein! Diktaattori Francon jäännökset siirretään pois Kaatuneiden laaksosta: "Haudasta kaivaminen ja uudelleenhautaus tehdään intiimillä tavalla"

1:58
Video: Francon jäänteet herättivät voimakkaita tunteita Madridissa viime kesänä.

Espanjan edesmenneen diktaattorin Francisco Francon jäännökset siirretään pois Kaatuneiden laakson mausoleumista torstaina, kertoi maan hallitus.

Oikeus hylkäsi aiemmin kaikki Francon omaisten vaatimukset päätöksen pyörtämisestä. Franco haudataan vaimonsa viereen perhehautaan El Pardoon Madridin pohjoispuolelle.

– Haudasta kaivaminen ja uudelleenhautaus tehdään intiimillä tavalla hänen omaistensa läsnäollessa, sanoi oikeusministeri Dolores Delgado lausunnossaan.

Pääministeri Pedro Sanchezin hallituksen kanta on jo pitkään ollut, että Francon jäännökset on siirrettävä pois pompöösistä mausoleumista, joka kiinnostaa niin turisteja kuin äärioikeistolaisiakin.

Valle de los Caidosin (Kaatuneiden laakso) mausoleumi rakennettiin vuosina 1940–1959, ja sitä tekemässä raatoi muiden muassa kymmeniätuhansia poliittisia vankeja. Mausoleumiin on haudattu yli 33 000 Espanjan sisällissodassa kaatunutta.

Franco hallitsi Espanjaa vuosina 1939–1975.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja