Vihaamme lapsianne ja 12 muuta harhakäsitystä lapsettomista pareista

Kaikki eivät halua hankkia lapsia. Se ei tarkoita, että he olisivat lapsivihaajia tai eivät haluaisi kenenkään saavan jälkikasvua. Women’s Health Magazine listasi erään lapsettoman pariskunnan oivaltavat vastaukset väärinkäsityksiin, joita he ovat perheellisiltä kuulleet.

1. Tulemme muuttamaan mielemme lasten hankinnasta

Kyllä, se on mahdollista, mutta todennäköisesti pysymme päätöksessämme. Samalla tavalla kun lapsia hankkinut saattaa katua valintaansa, mutta tuskin näin tulee tapahtumaan. Aikuiset ihmiset tietävät itse parhaiten mitä heidät tekee onnelliseksi.

2. Meillä on loputtomasti aikaa tuhlattavana

Kaikilla on vain 24 tuntia vuorokaudessa, vaikka miten toivoisi, että tunteja olisi enemmän. Parisuhde ilman lapsia ei tuo ylimääräsitä tuntia vuorokauteen. Prioriteettimme ovat vain erilaiset.

3. Inhoamme lapsianne

Älä suotta pahoittele, jos lapsesi häiritsee illallista tai jos olet kuolemanväsynyt, koska lapsi ei nukkunut yöllä. Meistä on ihanaa, että itse nautit elämäntilanteestasi emmekä salaa syytä lapsiasi siitä, ettet enää voi juhlia koko yötä. On upeaa vanheta ystävien kanssa, ja seurata heidän lastensa kasvua. Jos lapset käyvät hermoille, koska he eivät saa tarpeeksi huomiota tai ovat lellittyjä, inhoamme lasten vanhempia, emme lapsia.

4. Meillä on salaisuus, jonka vuoksi emme halua lapsia

Lakkaa kysymästä, mikä todellinen syy lapsettomuudelle on. Se on valinta. Joillain pareilla saattaa olla yksi selkeä syy, jotkut taas eivät vain koe tarvetta lisääntyä. Mitä ikinä sanommekin, on totuus (tai lähin totuus, jonka koemme tarpeelliseksi kertoa).

5. Meillä ei ole hajuakaan lastenhoidosta

Lapsettomatkin aikuiset tietävät kyllä, miten lapsia hoidetaan. Me tunnistamme kyllä tukehtumisvaaran aiheuttavat esineet, tiedämme välttää sokeria ja osaamme lukea iltasatuja. Jos emme tiedä jotain, googletamme.

6. Emme ymmärrä, mikä on oikeasti tärkeää

Kuka ylipäätään päättää, mikä elämässä on tärkeää? Poliitikko saattaa vastata kysymykseen alijäämä, ympäristöaktiivi ilmastonmuutos ja vanhempi taas lasten hyvinvointi. Kaikki ovat hyviä pointteja. Kysy lapsettomilta ystäviltäsi, mikä heidän elämässään on tärkeää, jos et jo tiedä. Saatat yllättyä, miten samanlaisia huolenaiheenne ovat.

7. Olemme lapsellisia ja itsekkäitä

Eikö ole enemmän itsekästä hankkia lapsia, vaikka ei ole 100 prosenttisen valmis sitoutumaan päätökseensä, vain koska niin ”kuuluu” tehdä?

8. Ongelmamme ovat mitättömiä

Ongelmamme tuntuvat aivan yhtä suurilta, vaikeita ja v-mäisiltä. Ymmärrämme ylimääräisen syyllisyyden ja haavoittuvuuden tunteen, kun on perhe elätettävänä. Yritä ymmärtää myös meidän pelkomme ja ahdinkomme elää kovassa kylmässä maailmassa.

9. Olemme työnarkomaaneja

Kyllä, jotkut lapsettomat ovat. Mutta niin ovat jotkut vanhemmatkin. Kyse on yksilön persoonasta, ei perhetilanteesta.

10. Lemmikkimme ovat lasten korvikkeita

Ymmärrämme eron näiden kahden välillä – emme säästä rahaa koiramme opintoja varten. Jos vertaamme lemmikkejä lapsiin, yritämme vain samaistua. Emme kirjaimellisesti ajattele kyseessä olevan sama asia.

11. Emme halua kutsua lapsitapahtumiin

Haluamme olla osa elämäänne. Loukkaannumme, jos emme saa kutsua lapsenne 5-vuotissyntymäpäiville. Älä oleta, että meillä on jotain parempaa tekemistä. Haluamme vain vihjeen, millaisen lahjan tuoda.

12. Emme tiedä, mistä jäämme paitsi, koska emme ole kokeilleet sitä

Eivätkös huumediilerit käytä samaa argumenttia uusien käyttäjien houkutteluun?

13. Kotimme ovat täynnä särkyviä esineitä ja muita vaaroja

Hyvin harva meistä asuu kristallivaaseilla, heittotähdillä ja kokkiveitsillä täytetyssä asunnossa. Varoita meitä, niin osaamme siirtää vaaralliset esineet pois lasten ulottuvilta. Teemme samaa, kun humalaisia ystäviä tulee käymään. Jos jotain menee rikki, voimme elää asian kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja