Vietiinkö Leijonien pelin todella outo rangaistus eteenpäin? – "Eiköhän sieltä kerrota meille jälkikäteen"

Leijonien MM-avauksessa nähtiin hyvin kummallinen tilanne, kun Suomen Juho Lammikolle ja Norjan Christian Kasastulille jaettiin täysin tavallisesta nokkapokasta viiden minuutin rangaistukset. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen väläytteli, että tilanne saatetaan viedä eteenpäin – ainakin siinä määrin, että Suomen joukkue saa selvyyttä kisoissa käytössä olevasta linjasta. Leijonien valmentaja Kari Lehtonen antoi tilannepäivityksen aiheeseen liittyen.

Lammikko ja Kasastul saivat viiden minuutin rangaistukset tappelusta. Se sai niin katsojat, C Moren studion kuin Leijonien valmennuksen hämilleen. 

– Kyllä me sitä vähän ihmeteltiin, kun ei se edes ollut mikään tappelu. Pieni nujakka ja nahistelu. Outo ratkaisu, mutta molemmille sama – siinä mielessä ei mitään ihmeellistä, Leijonien valmentaja Kari Lehtonen mietti MTV Urheilulle.

Video Lammikon ja Kasastulin tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen väläytteli, että asia saatetaan viedä eteenpäin siinä määrin, että Leijonat saa selvyyttä kisoissa käytössä olevasta linjasta.

– Eiköhän noi direktoraatit sun muut käsittele noita tilanteita ja he kertovat meille jälkikäteen – asian selvitettyään ja puituaan, että missä mennään, Lehtonen päivitti.

Leijonat aloitti turnauksen tyylillä, kun se kaatoi Norjan 5–0.

– Ensimmäisen erän lähtö oli vähän tunnusteleva. Ehkä jopa vähän nahkea, mutta ei missään nimessä huono. Peli parani ottelun edetessä. Siihen saa olla tyytyväinen, että miten me kaksi erää pelattiin. Ryhdikäs, hyvä, jämäkkä suoritus, Lehtonen kuvaili.

Suomen joukkueessa nähdään tänään lauantaina uusi kasvo, kun Mikael Granlund liittyy pelivahvuuteen mukaan.

– ”Mikke” oli aamulla jäällä ravistelemassa vähän karstoja kropasta matkustelun jälkeen. Hyvältä näytti, Leijonien valmentaja Lehtonen tuumasi ilahtuneena.

Lue myös:

    Uusimmat