Leijonien NHL-vahvistuksen käsittämätön rangaistus puhututtaa – Jukka Jalonen väläytteli jo toimenpiteitä

Leijonien NHL-vahvistus Juho Lammikko sai perjantain Norja-ottelussa todella erikoisen viiden minuutin rangaistuksen. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen väläytteli jo sitä, että asiaa pitää selvittää virallisten tahojen kautta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Tilanteen taustalla oli hyvin normaali maalinedustakahina, jossa Lammikko ja Norjan Christian Kasastul ottivat yhteen. Kasastul repäisi Lammikolta kypärän pois päästään, minkä jälkeen Lammikko ei paljoa ehtinyt tekemään.

Tuomio oli hämmentävä. Molemmille viiden minuutin rangaistukset tappelemisesta.

– Sanotaanko näin, että jos tuosta vitosen saa, niin Kukkosen Lassella olisi aika vähän liigapelejä allaan, C Moren asiantuntija Lasse Kukkonen ihmetteli.

– Tuo on kyllä vuosikymmenen unisin vitonen, C Moren toinen asiantuntija Karri Kivi säesti perään.

Tapaus hämmensi myös Leijonien päävalmentajaa Jukka Jalosta.

– Tässä on valmentajana tullut aika monta peliä nähtyä. Että tuosta vitonen… Jalonen haki sanojaan MTV Urheilulle kommentoidessaan.

– Pitää vähän selvittää, että onko se noin aina? Jos tulee mylläkkä maalin eteen, niin se on vitonen siitä, Jalonen väläytteli virallisille poluille menoa.

– Oudolta tuntuu, mutta ei voi mitään, Jalonen jatkoi.

Ottelussa nähtiin myös kriteerit täyttänyt nyrkkitappelu, kun Leijonien Saku Mäenalanen tiputti hanskat Norjan Magnues Henrikseniä vastaan.

– Toinen huitoo, huiskii menemään ja rupeaa mätkimään. Varmaan hän (Mäenalanen) ajatteli, että pitää vissiin puolustaa itseäni. Ei siinä sen kummempaa ollut, Leijonien päävalmentaja Jalonen näki.

Video Mäenalasen ja Henriksenin tappelusta:

Lue myös:

    Uusimmat