Mainos

Vienti Venäjälle on tyrehtynyt, mutta toivoa on: Näillä aloilla Suomella olisi mahdollisuus pärjätä Venäjällä

6:39

Venäjä on tällä hetkellä Suomen 6. suurin vientikumppani. Vaikka viime vuonna vienti kasvoi jo 15 prosenttiin, tänä vuonna kasvu on lähes tyrehtynyt.

Muun muassa talouspakotteet ja konfliktit ovat aiheuttaneet viennin kutistumisen.

– Merkittävin syy on valuuttakurssi eli ruplan heikentyminen on tehnyt vientituotteista kalliimpia. Lisäksi Venäjällä on ohjelmia, joiden avulla suojellaan venäläistä tuotantoa, mikä tarkoittaa, että venäläiset tuotteet ovat ensisijalla kuntien ja valtioiden hankinnoissa, East Officen toimitusjohtaja Ilkka Salonen selittää.

"Venäjän markkinoilla on potentiaalia"

Mahdollisuudet naapurimaassa ovat kuitenkin Suomelle suuret. Salosen mukaan Suomella olisi mahdollisuus esimerkiksi koulutuksessa, terveydenhuollossa ja investoinneissa.

– Vaikea sanoa, mikä on sanktioiden ja kotimaisen tuotannon suosimisen yhteisvaikutus, mutta kyllä Venäjän markkinoilla on minun mielestäni aina potentiaalia.

Kaiken kaikkiaan Salonen näkee Venäjän onnistuneen talouspolitiikassaan.

– Talouspolitiikka on ollu hyvin onnistunut, budjetti on ylijäämäinen, työttömyys alhaalla, inflaatio tullut alas ja vaihtotaso on ylijäämäinen, mutta se mikä on ongelma, on se, että vaikka talous kasvaa, se kasvaa tuskallisen hitaasti, Salonen summaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja