Mainos

Vienti supistui heinäkuussa

Suomen vienti jäi heinäkuussa 2 prosenttia pienemmäksi kuin vuotta aiemmin. Viennin arvo laski tullihallituksen ulkomaankauppatilaston mukaan reiluun 3,4 miljardiin euroon eli selvästi edellisiä kuukausia pienemmäksi.

Tuonnin arvo kasvoi prosentin ja oli hieman yli 2,7 miljardia euroa. Kauppataseen ylijäämä laski heinäkuussa 693 miljoonaan euroon.

Ulkomaankaupan kehitys oli varsin tarkoin tullihallituksen ennakkoarvion mukaista. Koko alkuvuonna vienti supistui neljä prosenttia viime vuodesta ja laski reiluun 26, 5 miljardiin euroon. Tuonti supistui yhtä paljon kuin vienti ja laski noin 20 miljardiin euroon.

Sähköteknisen teollisuuden vienti supistui heinäkuussa selvästi edellisiin kuukausin verrattuna, mutta kasvoi kuitenkin kaksi prosenttia viime vuoden heinäkuusta. Viennin arvo oli noin 7,3 miljardia euroa, mistä suurin osa koostui matkaviestinnän tuotteista. Radio-, televisio- ja tietoliikennevälineiden vienti supistui heinäkuun ulkomaankauppatilaston mukaan viisi prosenttia. Sen osuus Suomen koko viennistä oli 19,0 prosenttia.

Puu- ja paperiteollisuuden vienti jäi kesäkuun tapaan alhaiselle tasolle. Vuositasolla se kasvoi prosentin. Koko alkuvuonna puu- ja paperiteollisuuden vienti jäi viisi prosenttia pienemmäksi kuin vuosi sitten. Perusmetallien ja metallituotteiden viennin arvo laski noin 2,4 miljardiin euroon, missä laskua oli neljä prosenttia.

Tuonnin arvo pysyi heinäkuussa kesäkuun tasolla ja kasvoi prosentin viime vuodesta. Kestokulutustavaroiden tuonti kasvoi heinäkuussa 11 prosenttia ja muiden kulutustavaroiden tuonti 17 prosenttia. Moottoriajoneuvojen tuonti kasvoi tammi-heinäkuussa kahdeksan prosenttia noin 1,7 miljardiin euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.