Video: Uusi suomalainen "hyperauto" vihdoin nähtävänä – 0-200 km/h alle viidessä sekunnissa

”Se ei ole superauto, se on hyperauto.” Näin tuotettaan kuvailee Toroidionin toimitusjohtaja Pasi Pennanen. Paljon julkisuutta saanut suomalainen Toroidion 1MW konseptiauto teki kotimaansa ensiesiintymisen keskiviikkona Nokialla.

Kyseessä on täysin uudenlaisella konseptilla toteutettu sähköauto, joka tulee valmistajansa mukaan mullistamaan liikkumisen. Uutta patentoitua tekniikkaa pystytään käyttämään pienistä skoottereista aina suuriin joukkoliikennevälineisiin.

Toroidion 1MW Concept tuottaa nimensä mukaisesti 1 MW tehon, joka on perinteisessä muodossaan 1341 hevosvoimaa. Suorituskyky hätyyttelee maailman huippua: kiihdytys 200 kilometrin tuntinopeuteen kestää 4,9 sekuntia ja huippunopeutta tuotantomallille luvataan noin 450 km/h.

Verrattuna muihin markkinoilla oleviin sähköautoihin verrattuna Toroidion on huomattavasti kevyempi. Tuotantomallin akkupaketti tulee painamaan noin 200 kiloa ja koko auton painon Pennanen kertoo asettuvan 900 kilon paikkeille. Yhdellä latauksella autolla pystyy ajamaan arviolta 515 kilometriä, joten akun koko huomioiden suoritus on huikea.

Nokialla järjestetyssä tilaisuudessa Toroidion ajoi testirataa ympäri muutamia kierroksia. Auto selkeästi toimii, mutta mullistavasta tekniikasta ei vielä kerrota tarkempia yksityiskohtia. Autoon liittyvät patentit tulevat julkisiksi ensi vuonna Pariisin autonäyttelyn tienoilla, joten viimeistään silloin autosta on luvassa lisätietoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja