Video: Ukrainan sotilaat repivät Venäjän liput alas Lymanissa – "Rusistien täytyy tietää, ettei heillä ole elämää maassamme"

0:41
Ukrainan joukot repivät Venäjän liput alas rakennuksen katolta Lymanissa: "Kunnia Ukrainalle!"

Ukraina kertoi lauantaina vapauttaneensa Lymanin kaupungin Donetskin alueella.

Lauantai-iltana Ukrainan maahanlaskujoukkojen 81. prikaati julkaisi videon, jossa ukrainalaissotilaat repivät Venäjän liput rakennuksen katolta ja heittävät maahan. Tilalle he nostavat Ukrainan lipun.

– Tänään Ukrainan asevoimat, tarkemmin sanottuna maahanlaskujoukkojen 81. prikaati yhdessä Ukrainan kansalliskaartin Kulchitsky-pataljoonan kanssa, vapautti ja otti hallintaansa Lymanin Donetskin alueella, sotilas sanoo videolla.

Uutistoimisto Reuters on vahvistanut geopaikannuksella rakennuksen sijainnin, mutta kuvausaikaa ei ole pystytty vahvistamaan. Videon on jakanut myös Ukrainan puolustusministeriö.

Lauantaina Ukrainan joukot kertoivat, että kaikki kaupungissa olleet venäläisjoukot ovat joko kuolleet tai vangittu.

– Rusistien täytyy tietää, ettei heillä ole elämää maassamme.

Rusistilla tarkoitetaan venäläistä fasistia.

Nöyryyttävä tappio Venäjälle

Venäjän puolustusministeriö puolestaan väitti vetäneensä joukkonsa pois Lymanista. Kaupungissa arveltiin olleen noin 5 000–5 500 venäläissotilasta, mutta heistä osa on todennäköisesti kuollut tai haavoittunut taisteluissa. Venäläissotilaiden myös raportoitiin pakenevan kaupungista Ukrainan hyökkäyksen alettua noin viikko sitten.

Lymanissa taistelleiden venäläisjoukkojen on arvioitu olevan heikosti koulutettuja ja riittämättömästi varustettuja, ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) kirjoitti perjantaina.

Ukrainan arvioitiin saartavan Lymanin muutaman päivän sisällä, mutta se onnistuikin vapauttamaan kaupungin arvioitua nopeammin.

1:02
Ukraina julkaisi videon sotilaistaan heiluttamassa maan lippua Lymanin kaupungin sisäänkäynnillä lauantaina

Kaupungin vapauttaminen on merkittävä voitto Ukrainalle, sillä Venäjä on käyttänyt Lymania logistiikka- ja kuljetuskeskuksenaan Donetskissa.

Erityisen nöyryyttävän tappiosta Venäjälle tekee se, että vain päivää aiemmin presidentti Vladimir Putin oli laittomasti liittänyt Donetskin ja kolme muuta aluetta Venäjään ja vannonut puolustavansa niitä "kaikin keinoin".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja