Mainos

Video: Tuhat pehmonallea heitettiin kentälle hyväntekeväisyysottelussa

0:53

Yli tuhat pehmolelua lensi katsomosta kaukaloon eilen Iisalmessa, kun salibandyn hyväntekeväisyysottelun avausmaali syntyi ajassa 06.35.

Salibandyn hyväntekeväisyysottelun järjestäjät keräävät varoja kuopiolaisen sairaalan lapsipotilaille. Ottelun puuhamiesten Mika Hujasen ja Samuli Ruotasen mukaan ottelua varten kerätyt nallet lahjoitetaan Mannerheimin lastensuojeluliitolle.

– Nallet lähtevät MLL:n edustajien mukana eri alueiden lastentapahtumiin jaettaviksi. Osa menee myös neuvoloihin ja sitä kautta lapsiperheille, Hujanen kertoo.

Pehmolelujen ohella ottelun avulla kerättiin rahaa Kuopion Yliopistollisen sairaalan lastenosastolle. Pienlahjoituksista kertyi yhteensä lähes 1 900 euroa.

– Lastenklinikoiden Kummien nettisivujen kautta kerätyillä rahoilla hankitaan lapsille muun muassa pelejä ja elokuvia ja muuta mukavaa, jolla piristetään potilaiden arkea, Hujanen sanoo.

Iisalmen liikuntahallissa pelatussa hyväntekeväisyysottelussa oli mukana useita salibandyn liiga- ja maajoukkuepelaajia, muun muassa vuodenvaihteen MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu Peter Kotilainen ja maajoukkueen pitkäaikainen luottopelaaja Mikko Kohonen.

600 litraa mustikoita ja kutsu Linnaan

28-vuotias Mika Hujanen on aiemminkin järjestänyt hyväntekeväisyystempauksia sekä yksin että yhdessä kaverinsa Ruotasen kanssa.

Noin vuosi sitten Hujanen lahjoitti yli kaksisataa salibandymailaa ja sadat suojalasit vähävaraisille perheille. Rahat varusteisiin hän hankki keräämällä ja myymällä 600 litraa mustikoita.

Kuorma-autonkuljettajana työskentelevällä Hujasella tuntuu olevan loputtomasti energiaa järjestää erilaisia tempauksia päivätyönsä ohella.

– Olen nähnyt, miten paljon iloa pienilläkin teoilla pystyy saamaan aikaiseksi. On esimerkiksi vaikea kuvailla juniorin ilmettä, kun tämä saa turnausvaroilla hankitun mailan käteensä, Hujanen tunnelmoi.

Ylä-Savon miehen pyyteettömän auttamistyön on huomioinut myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka palkitsi Hujasen viime vuonna kutsulla Linnan juhliin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.