Video: Tällaisessa talossa Niko Ranta-aho ja Sofia Belórf asuivat hulppealla ökyalueella Espanjassa

1:00
Video: Tällaisella alueella kohupariskunta asui. Samalla hienostoalueella on muun muassa Espanjan entisen pääministerin koti.

Espanjasta käsin johdetun huumeliigan toiseksi johtohahmoksi epäilty tamperelaislähtöinen Niko Ranta-aho ja hänen tyttöystävänsä, fitness-kaunotar Sofia Belórf asuivat Espanjan Aurinkorannikolla varsin miellyttävissä olosuhteissa.

Yllä olevalta videolta selviää, millaisessa talossa pariskunta asui ja minkälainen asuinalue on kyseessä.

Reilun 140 000 asukkaan Marbellan kaupunki sijaitsee Malagan maakunnassa Espanjan Aurinkorannikolla.

Kaupunkia kuvaillaan erilaisilla matkasivustoilla hienostuneeksi ja luksuspaikoistaan tunnetuksi lomakohteeksi. Paikka on erityisesti golfareiden ja shoppailijoiden suosiossa, aurinkoisen sään helliessä läpi vuoden.

Etäällä diskojytkeestä

Puerto Banuksen ylellinen satama-alue sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Marbellan keskustasta. Satama-aluen kupeessa puolestaan sijaitsee Guadalmina Baja, vauraamman väen suosima asuinalue.

Siellä myös Ranta-aho ja Belórf asuivat ennen mittavan huumerikosvyyhdin ilmituloa.

Espanjalaismedia The Olive Pressissä työskentelevä rikostoimittaja Laurence Dollimore kertoo alueen sijaitsevan etäällä yökerhojen jytkeestä, mutta vain vartin ajon päässä Marbellan keskustasta.

Guadalmina Bajan asukkaisiin lukeutuu muun muassa Espanjan entinen pääministeri José Aznar.

Ranta-ahon vaalean talon edustalla on valtava lukkoportti, joten ylimääräisillä kulkijoilla ei varsinaisesti ole paikalle asiaa, Dollimore kuvailee.

Espanjan poliisi teki kyseiseen kiinteistöön viime heinäkuussa kotietsinnän. Ranta-aho pidätettiin ja hänen omaisuuttaan määrättiin vakuustakavarikkoon neljän miljoonan euron edestä.

Kiinteisöbisnes vaimennut

Espanjassa asuessaan Ranta-aho tuli tunnetuksi Teatro Marbella -ravintolan omistajana ja kiinteistöbisneksistään. Ravintolan Ranta-aho myi vuonna 2018.

Tamperelaislähtöinen liikemies on verkkosivutietojen mukaan edelleen toimitusjohtajana ER Property -nimisessä Espanjassa toimivassa rakennus- ja kiinteistöfirmassa. Kiinteistöalalla Ranta-ahon bisneskumppanina on ollut oma isä.

Dollimoren mukaan Ranta-ahon pidätys ja huumevyyhtiepäilyt järkyttivätkin erityisesti kiinteisöalalla työskenteleviä tuttavia Marbellassa.

Firma kertoo verkkosivuillaan keskittyvänsä Bánus Hills -alueen kehittämiseen ja rakennuttamiseen. Yrityksen sivuilla on myynnissä luksushuviloita. 

Tosin tällä hetkellä yrityksen numero ei ole käytössä.

Hinnat kipuavat miljooniin

Espanjalaisten kiinteistöfirmojen sivuja tarkastellessa voi huomata, että Guadalminan alueella sijaitsevien huviloiden hinta vaihtelee noin puolesta miljoonasta useisiin miljooniin euroihin.

Tunnusomaista näille kiinteistöille ovat uima-altaat ja vehreät maisemanäkymät palmujen katveessa.

– En ole kiinteistöalan ammattilainen, mutta Ranta-ahon talo näyttää verrattaen uudelta. Arvioisin sen hinnan olevan ainakin kaksi miljoonaa euroa, kun mietitään sen sijaintia ja kokoa, toimittaja Laurence Dollimore arvioi.

Niko Ranta-aho on asunut Espanjassa useita vuosia. Belórf muutti maahan parin seurustelun myötä loppuvuodesta 2018.

Suomen rikoshistorian suurimman huumevyyhdin epäillään olleen Ranta-ahon ja ex-jengipomo Janne "Nacci" Tranbergin luotsaamaa.

Heille vaaditaan 13 vuoden maksimirangaistusta etupäässä törkeistä huumerikoksista. Valtavien huumemäärien myynnistä koitunut rikoshyöty on poliisin arvion mukaan noin neljä miljoonaa euroa.

Käräjäjuttuja on kaikkiaan 9 kappaletta ja syytettyjä 54. Asian käsittely Helsingin käräjäoikeudessa kestää todennäköisesti syksyyn saakka.

3:14
Video näyttää suuntaa-antavasti, miten huumeliiga muodostui. Lähteenä on käytetty poliisin esitutkintapöytäkirjoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja