Mainos

Video: Tällaisena et ole Musiikkitaloa ennen nähnyt – vieraile MTV:n mukana kattorakenteissa ja maan alla

4:19

Tavallisesti Helsingin Musiikkitalolle saapuva yleisö astelee pääovesta sisään arvokkaasti, jättää ulkovaatteensa narikkaan, esittää pääsylippunsa ja astelee kiltisti katsomoon omille paikoilleen. Kenties pienen seisoskelun, käytävällä vaeltelun tai aularavintolassa nautitun samppanjalasillisen jälkeen.

MTV Uutisten vierailu Musiikkitalolla alkoi tällä kertaa sen sijaan hieman eri tavalla. Toimittaja Eetu Ruonakoski asetteli päähänsä työmaakypärän ja laskeutui rakennuksen sivuovesta maan alle.

Vain hetkiä myöhemmin toimittaja ohjattiin 1704-paikkaisen konserttisalin kattorakenteisiin ja yllytettiin laskeutumaan hissillä salin katossa, kymmenien metrien korkeudessa sijaitsevan, akustisen heijastimen päälle ihailemaan salin arkkitehtuuria yläilmoista. 

Tavallisesti salin kattorakenteisiin kiipeämisestä joutuisi vähintäänkin vartijan puhutteluun. Tällä kertaa kyseessä oli kuitenkin harvinaislaatuinen Musiikkitalon toimijoiden järjestämä esittelykierros, jonka osallistujat päästettiin lukittujen ovien taakse ja yleisöltä suljettuihin paikkoihin luvan kanssa. 

Sali kymmenien metrien korkeudesta

"Musiikkitalon pimeät paikat" -nimistä kierrosta on markkinoitu etukäteen varoituksella: ”ei heikkohermoisille”.

Varoitus on paikallaan, sillä etenkin korkean paikan kammosta kärsivät pääsevät jännittämään kierroksen aikana useampaan otteeseen.

Uhrautuminen kuitenkin kannattaa, sillä esimerkiksi konserttisalin tarkkaamosta, kymmenien metrien korkeudesta sali avautuu täysin uudessa valossa.

Pelkkää yläilmoissa keikkumista kierros ei kuitenkaan ole. Sen aikana tutustutaan myös esimerkiksi rakennuksen perustuksissa sijaitseviin porapatotiloihin.

Tilojen seinät muodostavat rakennuksen alle maanalaisen "muurin", joka suojaa rakennusta läheiseltä, runsaasti liikennöidyltä Mannerheimintieltä kantautuvalta tärinältä ja melulta. 

Kierros antaakin ainutlaatuisen katsauksen etenkin siihen, kuinka yksityiskohtaisesti rakennuksen akustiikka on suunniteltu – jopa konserttisalin alapuolella sijaitsevassa ilmakammiossa kiemurtelevat ilmastointiputket on aseteltu paikoilleen niin, etteivät ne resonoisi salista kantautuvan musiikin voimasta. 

Suljetuista tiloista paljon kyselyjä

Musiikkitalon tuotantopäällikkö Antti Pylkkönen kertoo, että hieman tavanomaisesta poikkeava esittelykierros päätettiin järjestää, koska Musiikkitalon yleisöltä suljetuista tiloista on tullut paljon kyselyjä.

Monia kiinnostaa etenkin rakennuksen tekninen toteutus.

– Paljon on kysytty teknisiä kierroksia ja sellaista, että pääsee näkemään paikkoja, joissa normaalisti konserttiyleisö ei pääse käymään.

Musiikkitalon pimeät paikat -kierroksen etapeiksi pyrittiin valitsemaan rakennuksen säväyttävimpiä paikkoja.

– Ne valikoituivat paikoista, missä itse saa kiksejä ja missä on mielenkiintoista käydä, Pylkkönen kertoo. 

Suuri yleisö voi osallistua kierrokselle lauantaina 21.5. järjestettävän Musiikkitalon Vapaapäivä -tapahtuman yhteydessä. 

Musiikkitalon pimeät paikat-kierroksia järjestetään kolme, ja ne alkavat kello 14.45, 15.15 ja 15.45. Kierrosten osallistujamäärä on rajoitettu.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.