Video: Syövästä toipuva Jukka Puotila aikoo palata lavalle keväällä

Rakastetun näyttelijän kiireinen elämä pysähtyi syöpädiagnoosiin viime kesänä. Nyt hoidot ovat ohi ja hän aikoo palata lavalle vielä tämän kevään aikana. 

Viihdetaiteilija Jukka Puotila kävi kertomassa kuulumisiaan Peter Nymanille keskusteluohjelmassa Peter uutisvirrassa

Viime syksy oli näyttelijälle vaikea. Puotilalla todettiin loppukesästä kasvain leukaperissä. Syyskuussa tehdyn leikkauksen jälkeen Puotila sai niin säde- kuin sytostaattihoitoja. Hoidot päättyivät lokakuun viimeisenä päivänä.

– Toipuminen on käynnissä. Ei tässä terveitä vielä olla, mutta toivutaan, Puotila toteaa rauhallisesti. 

– Se oli vaikeaa vaihe niin fyysisesti kuin henkisestikin. Mitä kauemmaksi pääsee niistä hoidoista, sitä kauheampaa sitä on muistella, Puotila kertoo.

Hän ei kuitenkaan halua liiaksi puhua sairaudestaan, eikä varsinkaan pelotella ihmisiä hoitojen raakuudesta. 

– Se on kova vaihe, mutta ihminen kestää sen. Se ei ole mahdoton missään tapauksessa. Sillä ei saisi pelotella, koska ihminen kasvaa siihen. 

Puotilan toipuminen etenee vilkaista tahtia. Koko ikänsä aktiivisesti liikkunut näyttelijä on päässyt palaamaan jo lenkkipolullekin. 

– Ensimmäisen kerran tuli hiki toissapäivänä! Siitä tietää, että pystyy saamaan koneesta enemmän irti kuin edellisenä päivänä. Kun ensimmäiseen kontrolliin on vielä aikaa, tällaiset merkit ovat todella tarpeen. Tietää, että mennään eteenpäin, Puotila kertoo tarmokkaana. 

Rakastetun näyttelijän oli syksyllä tarkoitus suunnata 60-vuotisjuhlakiertueelle. Diagnoosin jälkeen sovitut keikat oli kuitenkin peruttava. Nyt Puotila kertoo kaipaavansa lavalle ja aikovansa tehdä paluun jo tänä keväänä. 

– Pahinta on ollut paikallaan pysyminen. Ihan jo toipumisenkin kannalta minulle olisi tärkeää päästä lavalle. Toivon, että pääsen takaisin töihin jo maaliskuun aikana. 

Katso Puotilan vierailu Peter uutisvirrassa -ohjelmassa kokonaisuudessaan jutun yläpuolelta löytyvästä videosta. 

Lue myös:

    Uusimmat