Video: Suomalaisia kamiinoita saapui auttamaan ukrainalaisia sähkökatkosten ja pakkasten keskelle

Suomalaisten valmistamat kaminat saapuivat Ukrainan Harkovaan 2:27
Turkin valtiollisen uutistoimiston Anadolu Agencyn videolla näkyy, miten Suomessa varta vasten Ukrainan auttamiseksi suunniteltuja ja valmistettuja kamiinoita puretaan ajoneuvosta. 

Suomessa valmistettuja kamiinoita on saapunut Ukrainaan auttamaan sodan ja talven keskellä kärvisteleviä ukrainalaisia.

Kaminat toimitettin Harkovaan. Turkin valtiollisen uutistoimiston Anadolu Agencyn videolla näkyy, miten Suomessa varta vasten Ukrainan auttamiseksi suunniteltuja ja valmistettuja kamiinoita puretaan ajoneuvosta. 

Videoilla näkyy kamiinoiden sisällä myös Ukrainan ja ukrainalaisten tukemiseen keskittyneen suomalaisyhdistys Omri ry:n nimen sisältävä paperi. Järjestöllä on käynnissä hanke, jossa kansalaiset voivat ostaa kamiinoita Ukrainaan.

Kamiinoilla voi lämmittää koteja ja valmistaa ruokaa. Ukrainassa kärsitään säännöllisesti sähkökatkoksista. Energian ja lämmön saaminen on paikoin hyvin hankalaa. Syynä tilanteeseen ovat viime kuukausina olleet Venäjän säännölliset pommitukset, jotka kohdistuvat usein maan sähkö- ja kaasuverkkoon.

Moni taho lähettänyt Ukrainaan kamiinoita

Monet tahot ovat osallistuneet kamiinoiden toimittamiseen Ukrainaan. Esimerkiksi viime vuonna LUT-yliopisto haastoi metallialan yritykset ja oppilaitokset valmistamaan kamiinoita energiapulasta kärsivään Ukrainaan. Osallistujia myös löytyi.

LUT-yliopisto tiedotti joulukuussa sen kamiinoiden lähteneen kohti Ukrainaa.

Se kertoi, että kamiinojen mukana lähetettiin kirves jokaista kamiinaa kohden, sekä villasukkia, pipoja ja muita vaatteita. Lisäksi maahan lähetettiin lahjoituksena saatuja telttoja, öljykamiinoita ja aggregaatteja.



Lue myös:

    Uusimmat