Koulubusseja, ambulansseja ja materiaaliapua – Suomi jatkaa avun toimittamista Ukrainan pyyntöjen mukaisesti

3:52
Katso video: Näin Ukrainan sota on muuttanut itsenäisyyden merkitystä suomalaisille.

Suomesta lähti tänään lahjoituksena viisi linja-autoa Ukrainaan, sisäministeriö kertoo. Niiden on tarkoitus auttaa ukrainalaisten lasten ja nuorten koulukuljetuksissa.

Venäjän hyökkäyssota on vaikuttanut arviolta 5,7 miljoonaan koululaiseen Ukrainassa monien koulujen tuhouduttua pommituksissa.

–  Venäjä on talven lähestyessä kiihdyttänyt iskuja siviilikohteisiin. Tuhot ovat mittavia, minkä vuoksi Ukrainassa tarvitaan monenlaista apua. Esimerkiksi toimivista kulkuneuvoista on maassa pulaa. Jatkamme avun toimittamista Ukrainan pyyntöjen mukaisesti, sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) sanoo tiedotteessa.

Suomi lähettää lisää busseja Ukrainaan loppuvuoden aikana. Niitä on tarkoitus lähettää yhteensä ainakin 20. Autot saadaan lahjoituksina linja-autoyrityksiltä.

Lahjoitus on osa Euroopan komission solidaarisuuskampanjaa.

Avuntarve jatkunee vielä pitkään

Sodan sytyttyä helmikuussa Suomi on lähettänyt 50 rekkalastillista siviilipuolen materiaaliapua Ukrainaan ja neljä Moldovaan. Ukrainaan on lähetetty myös kuusi sammutusautoa ja 13 ambulanssia.

Siviilipuolen materiaaliavun rahallinen arvo on sisäministeriön mukaan yli neljä miljoonaa euroa.

Avuntarpeen odotetaan jatkuvan Ukrainassa vielä pitkään. Syksyn aikana kiihtyneiden iskujen seurauksena erityisesti energiasektorin tarvikkeille on tarvetta.

Sisäministeriö koordinoi muun muassa yrityksiltä ja julkishallinnolta tulevia lahjoituksia Suomessa. Yksityishenkilöille tehokkain tapa auttaa on tehdä lahjoitus avustusjärjestöille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja